Βέλγος ΥΠΕΣ: Λέει ψέματα ο κ. Μουζάλας

1
4

 

Απάντηση στον Γιάννη Μουζάλα έδωσε χθες με τηλεοπτική του εμφάνιση ο Βέλγος υπουργός Μετανάστευσης Theo Francken. Ο κ. Francken διέψευσε τον Ελληνα υπουργό λέγοντας ότι ποτέ δεν είπε ότι η Ελλάδα πρέπει να απωθεί τους μετανάστες ακόμα κι αν αυτό σημαίνει να τους αφήνει να πνιγούν.

«Ποτέ δεν είπα αυτά τα πράγματα!» τόνισε υπογραμμίζοντας ότι ο Ελληνας συνάδελφός του λέει ψέματα. «Δεν μπορώ να μην παρατηρήσω ότι αυτές οι κατηγορίες εκτοξεύονται εις βάρος μου την ώρα που η Ελλάδα απομονώνεται ακόμα περισσότερο όσον αφορά τη συζήτηση που γίνεται για τη μετανάστευση στην Ευρώπη» πρόσθεσε, ενώ τόνισε επίσης ότι η Ελλάδα δεν κάνει όσα πρέπει για το προσφυγικό.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μουζάλας είχε κατηγορήσει τον κ. Francken, μιλώντας στην εκπομπή Newsnight του BBC, με τις εξής φράσεις: «Οι Βέλγοι μας είπαν να ξαναρίξουμε τους πρόσφυγες στην θάλασσα! Μας είπαν: «Παρανομείστε! Φοβόμαστε! Δεν μας νοιάζει αν θα τους πνίξετε! Ευτυχώς κανένας από τους άλλους υπουργούς δεν το δέχτηκε».

Στην ίδια συνέντευξη ο Βέλγος αξιωματούχος, μιλώντας για τις διαδικασίες επανεγκατάστασης, σημειώνει ότι το σύστημα δεν μπορεί να λειτουργήσει όσο οι μετανάστες διαλέγουν να μην περάσουν αυτή τη διαδικασία αλλά αντίθετα να επιλέξουν μόνοι τους τη χώρα προορισμού.

«Γι’ αυτό και εγώ ζήτησα τα hotspot στην Ελλάδα να τεθούν υπό ευρωπαϊκή διεύθυνση. Η κυβέρνηση της Αθήνας ξεκάθαρα δεν έχει τη δυνατότητα να χειριστεί την κατάσταση οπότε θα πρέπει να παρέμβουν οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Τα hotspot θα πρέπει να λειτουργήσουν ως «η αίθουσα υποδοχής της Ευρώπης». Όσοι ανταποκρίνονται στα κριτήρια της μετεγκατάστασης θα πρέπει ομαλά να μετεγκαθίστανται στην Ευρώπη σύμφωνα με μια δίκαιη αναλογία. Αυτού που έχουν πολύ λίγες πιθανότητες να λάβουν διεθνή προστασία θα πρέπει να παραμένουν στα hotspot περιμένοντας την πιθανή επιστροφή τους» προσθέτει ο Βέλγος υπουργός.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Εγω ειμαι βεβαιη οτι ο βελγος τα ειπε ακριβως ετσι. Για την ιστορια θυμιζω οτι το Βελγιο εχει εξαιρετικα βιαιο αποικιοκρατικο παρελθον. Στη Ρουαντα χρησιμοποιησε τους Τουτσι εναντιον των Χουτου. Οι σφαγες με ματσετες χρησιμοποιηθηκαν πρωτα απο τους Βελγους. Η γενοκτονια της Ρουαντας εχει τις ριζες της στη σταση των Βελγων. Ειναι πιο απλο για τους Βελγους να πνιγονται οι ανθρωποι στη θαλασσα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here