«Βέλη» κατά Μέρκελ και Σόιμπλε εξαπέλυσε η Γερμανική Αριστερά

0
9

 

Έντονη κριτική σε Άνγκελα Μέρκελ και Βόλφγκανγκ Σόιμπλε άσκησε ο ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke) Γκρέγκορ Γκίζι για τους χειρισμούς τους στο ελληνικό ζήτημα.

Ορθώς επιλεγμένος ήταν ο χρόνος διεξαγωγής του δημοψηφίσματος, δήλωσε και πρόσθεσε ότι δεν είχε απομείνει άλλη επιλογή για την ελληνική κυβέρνηση, καθώς βρέθηκε ενώπιον τελεσιγράφου, το οποίο χαρακτήρισε «λάθος».
Κατηγόρησε δε την γερμανική κυβέρνηση ότι επιδιώκει την απομάκρυνση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και κάλεσε την Καγκελάριο να βρει μια λύση έστω την τελευταία στιγμή, «για να περάσει στην Ιστορία ως σωτήρας και όχι ως καταστροφέας της Ευρώπης».

Μιλώντας στην γερμανική Βουλή, κατά την διάρκεια ειδικής συνεδρίασης για την Ελλάδα, ο κ. Γκίζι τόνισε ότι «η πορεία της γερμανικής κυβέρνησης και της τρόικας έχει αποτύχει», ενώ έκανε λόγο για διάσωση των τραπεζών και όχι των πολιτών και σημείωσε ότι δεν υπάρχει ανάπτυξη στις χώρες οι οποίες υποτίθεται ότι διασώθηκαν.

Ο επικεφαλής της Κ.Ο. της Αριστεράς κατηγόρησε την γερμανική κυβέρνηση ότι έχει ως στόχο την απομάκρυνση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από τους βουλευτές των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού και πρότεινε εκ νέου την φορολόγηση των πλουσίων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here