Βενιζέλος: Φεύγω πικραμένος που δεν με αναγνώρισε ο κόσμος

2
3

Την πικρία του εξέφρασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας χθες στο ΜΕΓΚΑ επειδή δεν αναγνωρίστηκε η προσπάθεια του για την Ελλάδα, όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Ήμουν αντιπρόεδρος στον Παπανδρέου, στον Παπαδήμο και στον Σαμαρά, μου βγήκε η πίστη!» είπε ο αποχωρών Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο οποίος έδειξε και να συγκινείται, κάνοντας λόγο για λανθασμένη εικόνα που έχει ο κόσμος για τον ίδιο.

«Νιώθω βαθιά πίκρα, γιατί έχω δαπανήσει 5 χρόνια τα οποία ισοδυναμούν με 50, λόγω της πυκνότητας των εξελίξεων, για να κάνω κάτι καλό για τον τόπο μου, κι ενώ καταφέραμε μια μείωση του δημοσίους χρέους κατά 180% σε πραγματικούς αριθμούς, ο κόσμος πιστεύει ότι έχω μετάσχει σε μια πολιτική που έχει κάνει κακό στον τόπο. Το πρόβλημα είναι πως έχει αλλοιωθεί η σχέση των κομμάτων με τους πολίτες, γι’ αυτό αισθάνομαι πικρία» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Είμαι απελευθερωμένος αν και έχει αλλοιωθεί πλήρως η φυσιογνωμία μου. Ο μέσος πολίτης πιστεύει ότι εγώ θέλω να ασκώ εξουσία. Βλέπετε το βασικό μου μέλημα δεν ήταν να προστατεύσω τον εαυτό μου,  το θέμα δεν είναι η σταδιοδρομία μας, εμάς δεν μας απασχολούσαν οι κυβερνητικές καρέκλες. Είναι βάρος να σηκώνεις αυτό το φορτίο», είπε στη συνέχεια.

Τέλος, ο κ. Βενιζέλος εμφανίστηκε απαισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση εξακολουθεί να χάνει χρόνο, ενώ για τις διαπραγματεύσεις τόνισε ότι δυσκολότερο θα είναι το εσωτερικό μέρος, η προσπάθεια δηλαδή του Αλέξη Τσίπρα να πείσει τους βουλευτές του.

«Δεν με εκπλήσσει η κυβέρνηση πορεύεται με την διαπραγμάτευση σχεδόν πέντε μήνες τώρα ενώ στην πραγματικότητα χάνει χρόνο.  Από πλευράς μου θέλω να ελπίζω ότι είμαστε κοντά σε συμφωνία. Το μόνο που δεν ξέρω είναι αν ο κ. Τσίπρας είναι σε θέση να ολοκληρώσει την διαπραγμάτευση γιατί στην ουσία είναι διττή, και το πιο δύσκολο μέρος δεν είναι το έξω αλλά το μέσα. Από πλευράς μου θα καταστεί αναγκαίο το να ληφθούν νέα μέτρα», σημείωσε.

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here