Βενιζέλος: Η κυβέρνηση δεν κυβερνά αλλά επεμβαίνει στα εσωκομματικά άλλων

0
4

 

Για ανικανότητα διακυβέρνησης, που οδήγησε σε διάλυση της κρατικής μηχανής, σε πλήρη στασιμότητα τις δημόσιες επενδύσεις, σε γενικό ζόφο την δημόσια ζωή και σε κρίση το κράτος Δικαίου, κατηγόρησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος την κυβέρνηση.

«Η στασιμοχρεοκοπία – όπως είπε – είναι εφάμιλλη με το Grexit και με την ασύντακτη χρεοκοπία από ένα σημείο και μετά». Καταλόγισε καταλόγισε στον πρωθυπουργό πως – μέσα σε αυτές τις συνθήκες – ζητάει τώρα συναίνεση σε μία «εθνική αντιμεταρρυθμιστική δημαγωγία».

«Να πούμε ψέματα στο λαό ότι δεν θέλουμε μείωση των κύριων συντάξεων, ότι δεν θέλουμε τίποτα βλαπτικό αλλά τι να κάνουμε δεν μπορέσαμε να το καταφέρουμε παρά τη σκληρή διαπραγμάτευση», είπε.

Παρόλα τούτα, όπως είπε ο κ. Βενιζέλος η κυβέρνηση τρέφεται από την κατάσταση της αντιπολίτευσης κι αφού είπε πως ο ίδιος εύχεται και ελπίζει ότι η ΝΔ θα βρει το δρόμο της και θα ολοκληρώσει τις εσωκομματικές διαδικασίες, κατηγόρησε την κυβέρνηση εκμεταλλευόμενη αυτή την εκκρεμότητα στην αξιωματική αντιπολίτευση, κάνει «μία χυδαία προσπάθεια παρέμβασης στο εσωτερικό των κομμάτων».

«Δεν λέω για το ΠΑΣΟΚ, όπου ο κακός είναι ο Βενιζέλος για τα πάντα, «κάρφος εις τον οφθαλμόν σας», αλλά ο καλός Καραμανλής, ο κακός Σαμαράς, ο καλός Λεβέντης ο κακός Θεοδωράκης;», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ενώπιον του κινδύνου να αποβληθεί η χώρα από την Σένγκεν, ο κ. Βενιζέλος εισηγήθηκε να προτείνει τώρα η χώρα τα πλωτά κέντρα υποδοχής, ταυτοποίησης και κατανομής σε πλοία μισθωμένα από την ΕΕ και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες ελλιμενισμένα στις τουρκικές ακτές που μεταφέρουν τους πρόσφυγες,  οι οποίοι ταυτοποιούνται στους λιμένες της Ευρώπης και δεν τους εγκλωβίζουν στην Ελλάδα, εγκλωβίζοντας την Ελλάδα στο πρόβλημα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here