Βενιζέλος κατά Τσίπρα: «Ο βασιλιάς είναι γυμνός»

0
6

 

Ολομέτωπη επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά την τοποθέτηση του στη Βουλή σχετικά με το Σχέδιο Β του Γιάνη Βαρουφάκη.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος κάνει λόγο για «μοιραίο και θρασύδειλο» πρωθυπουργό που δεν «τόλμησε να εμφανισθεί ποτέ στη Βουλή να απαντήσει σε ερώτηση μου γιατί τον ενοχλεί οποίος αποδεικνύει τεκμηριωμένα ότι «ο βασιλιάς είναι γυμνός»«.

Μάλιστα επισημαίνει ότι ο λόγος που απάντησε σήμερα στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας ήταν για να καλύψει τον πρώην υπουργό Οικονομικών λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο πάντα ίδιος κ. Τσίπρας, χυδαίος και μικρός συκοφάντης, πήγε στη Βουλή να καλύψει τον κ. Βαρουφάκη, γιατί προφανώς τον φοβάται ως συνεργό του«.

Αναλυτικά η δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου:

«Φτάσαμε δυστυχώς να θεωρείται κυρίαρχος του πολιτικού παιχνιδιού ο άνθρωπος που καταχράται της εντολής των εκλογών του Ιανουαρίου και υποδύεται τον πανίσχυρο πρωθυπουργό με 110 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και 13 των ΑΝΕΛ, στις πλάτες της αντιπολίτευσης.

Φτάσαμε να ακούμε μαθήματα δημοκρατίας από αυτόν που εξευτέλισε τη διαδικασία του δημοψηφίσματος και υπεξαίρεσε πολιτικά το αντιφατικό και αυτοακυρωμένο 61,3% του «Όχι».

Καταντήσαμε ως χώρα να περιμένουμε να κριθεί η μοίρα μας στην κεντρική επιτροπή ή το συνέδριο ενός κόμματος, όταν απαιτείται εθνική ενότητα και συστράτευση.
Αυτός, λοιπόν, ο πάντα ίδιος κ. Τσίπρας, χυδαίος και μικρός συκοφάντης, πήγε στη Βουλή να καλύψει τον κ. Βαρουφάκη, γιατί προφανώς τον φοβάται ως συνεργό του.

Και ορθώς αναλαμβάνει αυτός την ευθύνη, που ούτως ή άλλως έχει προσωπικά, για τη ζημία που υφίσταται η χώρα μένοντας άλλα τουλάχιστον τρία χρόνια σε σκληρό μνημόνιο, πηγαίνοντας από πρωτογενές πλεόνασμα σε πρωτογενές έλλειμμα, από θετικό ρυθμό ανάπτυξης σε ύφεση 4% το 2015.

Έχοντας την ευθύνη για τη δραματική επιδείνωση της δυναμικής του χρέους και την νέα ανακεφαλαιοποίηση των ουσιαστικά κλειστών τραπεζών για να σωθούν όσες καταθέσεις έχουν απομείνει.

Και ακόμη δεν συνυπολογίσθηκαν τα παιχνίδια της δραχμής αυτούς τους έξι μήνες» καταλήγει ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here