Βενιζέλος: «Ο Κουβέλης είχε δεχθεί την πρότασή μας να γίνει Πρόεδρος»

0
8

Μιλώντας στην Καθημερινή της Κυριακής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε αναλυτικά στον τρόπο με τον οποίο είχε γίνει η πρόταση στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ.

«Με επισκέφτηκε σπίτι μου ο κ. Σπ. Λυκούδης ο οποίος με ρώτησε αν τόσο εγώ όσο και ο κ. Σαμαράς είμαστε διατεθειμένοι να αποδεχθούμε και να ψηφίσουμε τον Φ. Κουβέλη ως πρόεδρο της Δημοκρατίας. Μου κατέστησε σαφές ότι εφόσον η απάντησή μας είναι θετική ο κ. Κουβέλης με τον οποίο έχει συζητήσει διεξοδικά είναι έτοιμος να αποδεχθεί την πρότασή μας.

Προσέθεσα πως θεωρώ ότι ο κ. Σαμαράς θα αντιδράσει θετικά αλλά θα του το επιβεβαιώσω ρητά έπειτα από επικοινωνία μου με τον κ. Σαμαρά. Πράγματι ο κ. Σαμαράς συμφώνησε αμέσως και έτσι επιβεβαιώσω σε τηλεφωνική επικοινωνία μας τη θετική απάντηση του κ. Σαμαρά στον κ. Λυκούδη»

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Βενιζέλος τονίσει πως «η κυβέρνηση είναι στρατηγικά εγκλωβισμένη, καθώς δεν έχει ούτε εντολή ρήξης, ούτε τη δυνατότητα να διαχειριστεί τη ρήξη, ούτε τους κοινοβουλευτικούς συσχετσιμούς στο εσωτερικό της, που να επιτρέπουν τη μεταστροφή».

Επισημαίνει πως τα κυβερνητικά στελέχη καλλιεργούν τα σενάρια των πολιτικών εξελίξεων για πρόωρες κάλπες ή δημοψήφισμα.

«Η χώρα θα πάει με συνθήκες πάρα πολύ άσχημες, είτε σε δημοψήφισμα, είτε σε εκλογές. Δεν θα πάει όπως πήγαμε στις 25 Ιανουαρίου…. Από τότε έως σήμερα, η χώρα έχει υποχωρήσει, έχει υποβαθμιστε».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here