Βενιζέλος: Ο σκληρός πυρήνας της κυβέρνησης ελπίζει σε υποχώρηση των εταίρων

0
5

 

Παρέμβαση ως πρόεδρος της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ πραγματοποίησε πλέον ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Μιλώντας στη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο σκληρός πυρήνας της κυβέρνησης ελπίζει στην υποχώρηση των εταίρων.

Επίσης, επεσήμανε ότι έτσι θα διαμορφωθεί ένα πακέτο, που θα μπορεί να θεωρηθεί αποδεκτό από την ελληνική πλευρά με κρίσιμο στοιχείο παρέμβαση για ρύθμιση του χρέους.

Παράλληλα, τόνισε ότι ένας από τους πολλούς «αντιμνημονιακούς» μύθους της τελευταίας πενταετίας λέει ότι το μεγάλο πρόβλημα της χώρας είναι το χρέος και όχι ο κίνδυνος επιστροφής στο πρωτογενές έλλειμμα και η μειωμένη ανταγωνιστικότητα.

«Προκειμένου να οικοδομηθεί ο μύθος αυτός αποκρύφτηκε και συκοφαντήθηκε με καλά οργανωμένο πάθος η μεγάλη παρέμβαση που έγινε το 2012 με το κούρεμα (PSI) και την ριζική αναδιάρθρωση του ελληνικού δημόσιου χρέους που οδήγησε σε μείωσή του κατά 180 περίπου δις ευρώ σε όρους καθαρής παρούσας αξίας, ποσό που ισοδυναμεί πλέον με το 100% του σημερινού ΑΕΠ» εξήγησε.

«Χάρη στη παρέμβαση αυτή η Ελλάδα πληρώνει φέτος για τόκους μόλις το 40% όσων πλήρωνε το 2010. Το υπόλοιπο 60 % έχει κουρευτεί» κατέληξε ο κ. Βενιζέλος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here