Βενιζέλος σε Παυλόπουλο: Μην εγκρίνεις το Δημοψήφισμα

benias

Μήνυμα στον πρόεδρο της Δημοκρατίας να μην εγκρίνει τη διεξαγωγή Δημοψηφίσματος, απηύθυνε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας για αντισυνταγματική μεθόδευση που γελοιοποιεί το Σύνταγμα και υπονομεύει τους θεσμούς.

«Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος ως εγγυητής της συνταγματικής τάξης, ως συνεχιστής της παράδοσης του Κωνσταντίνου Καραμανλή και ως καθηγητής του Δημοσίου Δικαίου, οφείλει να ελέγξει τη συνταγματικότητα της πρότασης για Δημοψήφισμα», είπε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας την αποστροφή αυτή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Σύριζα Νίκος Φίλης τόνισε ότι η κυβέρνηση εμπιστεύεται το δημοκρατικό ήθος και την επιστημονική κατάρτιση του προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος -όπως τόνισε- δεν θα δημιουργήσει προσκόμματα στην απόφαση της Βουλής.

Μιλώντας ως ειδικός αγορητής ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι δεν επιτρέπεται να γίνει Δημοψήφισμα για δημοσιονομικούς λόγους, παρά μόνο για εθνικούς, και χαρακτήρισε απόπειρα υφαρπαγής της λαϊκής βούλησης τη διεξαγωγή του Δημοψηφίσματος μέσα σε μια εβδομάδα.

Σχετικά Άρθρα


Αφήστε το σχόλιο σας

*

code