Βενιζέλος σε Τσίπρα: Που βαδίζει η χώρα;

0
3

Ενημέρωση για την πορεία των διαπραγματεύσεων της χώρας με τους δανειστές ζήτησε εκ νέου, με επίκαιρή ερώτησή του προς τον Πρωθυπουργό, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Πού βαδίζει η χώρα; Τι πρόκειται να συμβεί τις επόμενες εβδομάδες εν’ όψει της 30ής Ιουνίου 2015;», είναι τα ερωτήματα που θέτει ο κ. Βενιζέλος, τονίζοντας ότι τα όσα συνέβησαν στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της Ρίγας και στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ καθιστούν επιτακτική την ενημέρωση της Βουλής.

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, η κοινή γνώμη παρακολουθεί τον κ. Τσίπρα να αποζητά «εναγωνίως» συνεχείς επαφές με την κ. Μέρκελ και τον κ. Ολάντ και να δημιουργεί την εντύπωση μιας πολιτικής διαπραγμάτευσης υψηλού επιπέδου «που κάθε φορά καταλήγει στο να παραπέμπεται ο Πρωθυπουργός στην τρόικα και το Brussels Group».

Ο κ. Βενιζέλος επικρίνει τον Πρωθυπουργό για το γεγονός ότι διοχετεύει «αντιφατικές πληροφορίες, αισιόδοξες και σε λίγη ώρα απαισιόδοξες , ως προς την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων στο Brussels Group» γύρω από τον ΦΠΑ, το ασφαλιστικό κ.α., αλλά και γιατί δηλώνει ότι δεν θα υπογράψει μνημονιακή συμφωνία, «ενώ έχει ήδη υπογράψει την τετράμηνη παράταση του τρέχοντος μνημονίου».

Κατηγορεί τέλος τον κ. Τσίπρα ότι προβαίνει σε «λεβέντικες δηλώσεις ότι η χώρα δεν θα εκπληρώσει τις επόμενες διεθνείς υποχρεώσεις της γιατί πάντα προηγούνται μισθοί και συντάξεις, όταν είναι γνωστό ότι εάν οδηγηθεί η χώρα σε χρεοκοπία, τότε δεν θα υπάρχει δυνατότητα καταβολής μισθών και συντάξεων».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here