Βερολίνο για νέα ελληνική κυβέρνηση: Δεν σχολιάζουμε

0
7

 

Αρνήθηκε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης να προβεί σε οποιαδήποτε κρίση για τη νέα ελληνική κυβέρνηση που ορκίστηκε νωρίτερα σήμερα. 

«Είναι καλή πρακτική η καγκελάριος να μην σχολιάζει καμία διαδικασία εσωτερικής πολιτικής, ανεξαρτήτως του για ποια χώρα πρόκειται» απάντησε η κ. Κριστιάνε Βιρτς, ερωτηθείσα αν η Άνγκελα Μέρκελ είναι ευχαριστημένη από τη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Περιορίστηκε ακόμη να επισημάνει ότι η κ. Μέρκελ συνεχάρη προχθές τηλεφωνικά τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με τον οποίο αντάλλαξε απόψεις για την προσφυγική κρίση, ενόψει και της αποψινής έκτακτης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.

Κληθείσα να σχολιάσει την τοποθέτηση του Δημήτρη Καμμένου στην κυβέρνηση, η κ. Βιρτς δήλωσε ότι η ίδια δεν γνωρίζει σχετικά με σχόλια του νέου υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και επανέλαβε ότι το πώς ο κ. Τσίπρας σχηματίζει την κυβέρνησή του είναι θέμα εσωτερικής πολιτικής της Ελλάδας, το οποίο ως εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης δεν σχολιάζει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here