Βερολίνο: Καλός συμβιβασμός η συμφωνία με Ελλάδα

0
9

 

«Καλό συμβιβασμό» με πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα χαρακτήρισε τη συμφωνία που επιτεύχθημε με την Ελλάδα ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφεν Ζάιμπερτ και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η γερμανική Βουλή θα δώσει εξουσιοδότηση, εφόσον προηγουμένως εγκρίνει τη συμφωνία η ελληνική Βουλή.

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με το έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών και την πρόταση περί προσωρινής εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, ο κ. Ζάιμπερτ επισήμανε ότι υπήρξε συνεργασία με την καγκελάριο Μέρκελ και διευκρίνισε ότι η προσωρινή έξοδος αφορούσε μία υπόθεση εργασίας για την περίπτωση που δεν υπήρχε συμφωνία και μόνο εφόσον θα συμφωνούσε σε αυτό η Ελλάδα, κάτι που είχε πει εξάλλου και η Γερμανίδα καγκελάριος στη συνέντευξη τύπου στις Βρυξέλλες.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Μπούτεστανγκ Νόρμπερ Λάμερτ εκτίμησε ότι την ερχόμενη Παρασκευή θα μπορούσε να συγκληθεί το γερμανικό Κοινοβούλιο, προκειμένου να εξουσιοδοτήσει την κυβέρνηση για τη συμφωνία με την Ελλάδα.
Ο κ. Λάμερτ επεσήμανε ότι ένα «ναι» της ελληνικής Βουλής για τα μεταρρυθμιστικά μέτρα αποτελεί προϋπόθεση για να δώσει η γερμανική Βουλή την εξουσιοδότησή της.

Όπως εκτίμησε ο αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, η γερμανική Βουλή αναμένεται να δώσει θετική ψήφο για τη συμφωνία με την Ελλάδα και εκτιμά ότι η ελληνική κυβέρνηση και, όπου αυτό είναι απαραίτητο, τα Κοινοβούλια των κρατών της Ευρωζώνης θα δώσουν τη συγκατάθεσή τους για το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων.

Η συμφωνία είναι «ένα καλό αποτέλεσμα» δήλωσε ο κ. Γκάμπριελ, λίγο πριν την αναχώρησή του για την Κίνα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here