Βίαια επεισόδια σε φοιτητικό συλλαλητήριο στο Λονδίνο

0
5

 

Βίαια επεισόδια ξέσπασαν την Τετάρτη στους δρόμους του Λονδίνου, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης χιλιάδων φοιτητών, με αίτημα τη δωρεάν εκπαίδευση.

Τα επεισόδια ξέσπασαν μπροστά από το υπουργείο Εσωτερικών, όταν μια μικρή ομάδα διαδηλωτών πέταξε μπογιά στο κτίριο, ενώ ορισμένοι άλλοι αποπειράθηκαν να εισβάλουν στο υπουργείο Επιχειρηματικότητας, Καινοτομίας και Ανταγωνισμού (BIS), αφού πρώτα πέταξαν αυγά και καπνογόνα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

Οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη πολλών διαδηλωτών.

Μετά τον τριπλασιασμό των διδάκτρων (από τις 3.000 στις 9.000 λίρες για κάθε χρόνο σπουδών έως το πτυχίο), η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι από το φθινόπωρο του 2016, οι υποτροφίες θα αντικατασταθούν από δάνεια.

Ο υπουργός Οικονομικών, Τζορτζ Όσμπορν, δικαιολόγησε αυτήν την απόφαση με το επιχείρημα ότι οι υποτροφίες έχουν γίνει «πάρα πολύ δαπανηρές».

Υπέρ της κινητοποίησης των σπουδαστών τάχθηκε ο Τζον ΜακΝτόνελ, υπεύθυνος οικονομικών θεμάτων του Εργατικού Κόμματος, ο οποίος βρέθηκε κοντά στους διαδηλωτές.

«Η εκπαίδευση συνιστά ένα δώρο της μίας γενιάς προς την επόμενη, όχι ένα εμπόρευμα που αγοράζουμε ή πουλάμε» υπογράμμισε ο ίδιος επευφημούμενος από τους φοιτητές.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here