Βίτσας: Η αναρχική ιδεολογία είναι τελείως ξένη για τον ΣΥΡΙΖΑ

0
7

 

Η πολιτική ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ είναι «τελείως ξένη με την αναρχική ιδεολογία», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, στον απόηχο των καταγγελιών του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι η κυβέρνηση «κλείνει το μάτι» στους αντιεξουσιαστές και τους καταληψίες.

Ο κ. Βίτσας σημείωσε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράσει ελεύθερα την ιδεολογία του ή τη θρησκεία του, αλλά αυτό που δεν είναι επιτρεπτό είναι η βία στην πράξη.

«Η αντιπολίτευση πρέπει να αποφασίσει αν είμαστε με τους αντιεξουασιαστές ή με τους ‘άλλους’», προσέθεσε ειρωνικά.

Ο αναπληρωτής υπουργός εστίασε τη συζήτηση στον άξονα των ανθρώπινων δικαιωμάτων που έχει ο κάθε κατηγορούμενος, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν επιδεικνύει ούτε «ανοχή» ούτε «επιλεκτικότητα» στην προάσπιση των δικαιωμάτων του καθενός.

Στο πλαίσιο αυτό, απέφυγε προσεκτικά να απορρίψει τις δηλώσεις του Γιώργου Κυρίτση για στοχοποίηση συγκεκριμένων προσώπων από τις Αρχές, διευκρινίζοντας ότι κύριο μέλημα του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ είναι ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των συλληφθέντων, περιλαμβανομένων αντιεξουσιαστών όπως ο Κώστας Σακκάς και ο Μάριος Σεϊσίδης.

«Οι δηλώσεις Κυρίτση δεν είναι άτοπες […] Δεν υπάρχει διαφωνία απο κανέναν για το δικαίωμα στη δίκαιη δίκη», επισήμανε ο κ. Βίτσας.

Σε ό,τι αφορά την επένδυση στο Ελληνικό, για την οποία ο κ. Κυρίτσης έχει εκφράσει έντονες ενστάσεις, ο κ. Βίτσας αποσαφήνισε ότι η επένδυση θα γίνει «με βάση τον νόμο», και διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξουν καθυστερήσεις.

Απέφυγε πάντως να τοποθετηθεί για το αν η ιδιωτικοποίηση είναι η σωστή επιλογή για το πρώην αεροδρόμιο, λέγοντας λιτά ότι όλα θα κριθούν από το αποτέλεσμα, δηλαδή από τις θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν και το πώς θα αξιοποίηση η έκταση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here