Βίτσας: Ισχυρό το τουρκικό επιχείρημα έκδοσης των 8 στρατιωτικών

0
3

 

Για «ισχυρό επιχείρημα έκδοσης από την πλευρά της Τουρκίας» σε ό,τι αφορά τους οκτώ στρατιωτικούς που ζητούν άσυλο στην Ελλάδα έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας μιλώντας στο MEGA.

«Πρέπει να πω ότι το επιχείρημα έκδοσης από την πλευρά της Τουρκίας είναι αρκετά ισχυρό. Θα έλεγα πολύ ισχυρό.Το γεγονός ότι παραβιάστηκε η συνταγματική νομιμότητα και υπήρξε απόπειρα κατάλυσης της δημοκρατίας είναι ένα ισχυρό επιχείρημα«, είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Βίτσας τόνισε, πάντως, ότι «πρέπει να εφαρμοστεί είναι το ελληνικό και το δημόσιο, διεθνές δίκαιο» και εξήγησε ότι θα εξεταστεί σε πρώτο βαθμό και σε δεύτερο βαθμό το αίτημα ασύλου και μετά θα αρχίσει η διαδικασία της εξέτασης του αιτήματος έκδοσης.

Σε ό,τι αφορά το τουρκικό ελικόπτερο το οποίο παραδόθηκε χθες σε κλιμάκιο Τούρκων αξιωματικών που έφθασαν το βράδυ στην Αλεξανδρούπουλη, δήλωσε ότι έγιναν κανονικά όλες οι διαδικασίες και ότι «δεν είχαμε λόγο να κρατάμε το ελικόπτερο».

Μιλώντας για τις κρίσιμες ώρες της απόπειρας πραξικοπήματος στην Τουρκία ο κ. Βίτσας είπε ότι το σύνολο της ηγεσίας ήταν στο υπουργείο Άμυνας και ότι είχαν ληφθεί όλα τα αναγκαία και συνήθη μέτρα.

«Ευτυχώς δεν επικράτησαν» οι πραξικοπηματίες, σημείωσε και πρόσθεσε ότι «συνήθως τέτοιες καταστάσεις δημιουργούν και για τις γείτονες χώρες πολλαπλούς κινδύνους«.

Ερωτηθείς αν υπήρξε αίτημα του Ερντογάν να έρθει στην Ελλάδα αρκέστηκε να απαντήσει: «Αφήστε το αυτό για το ρεπορτάζ και για τον ιστορικό του μέλλοντος».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here