Βίτσας: Ο «κόφτης» δεν θα χρησιμοποιηθεί

0
4

 

«Ο δημοσιονομικός ‘‘κόφτης’’ είναι ένας μηχανισμός που δεν πρόκειται να αξιοποιηθεί» επέμεινε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ και αναφερόμενος στη συμφωνία του Eurogroup.

«Κάναμε μια προσπάθεια να μην υπάρχει σημαντική επιβάρυνση στους ‘‘πιο κάτω’’» είπε ο υπουργός Άμυνας.

Σχολιάζοντας εξάλλου την εξαίρεση των αμυντικών δαπανών από τη συμφωνία του Eurogroup για περικοπές δήλωσε μεταξύ άλλων ότι οι δαπάνες δεν είναι μόνο όπλα, ενώ επισήμανε και την ανάγκη αποπληρωμής και εκσυγχρονισμού παλαιότερων εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Σε ό,τι αφορά την προσφυγική κρίση ο Δημήτρης Βίτσας σημείωσε ότι το ΥΕΘΑ έχει ιεράρχηση προβλημάτων. Όπως ανέφερε, στην Ειδομένη έχουν αποχωρήσει 2.000 με 3.000 μετανάστες. «Άκουσα τον αρμόδιο υπουργό και συμφωνώ μαζί του ότι το επόμενο διάστημα η Ειδομένη θα εκκενωθεί» παρατήρησε, αναφερόμενος στον Γιάννη Μουζάλα.

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το ζήτημα της διαχείριση της καθημερινότητας, με θέματα όπως αναθεώρηση των συμβάσεων με κέτερινγκ και σύναψης νέων συμβάσεων για να αντιμετωπιστούν οι ιδιαίτερες ανάγκες των μουσουλμάνων (κρέας χαλάλ).

Επιτέθηκε δε στον Γιώργο Στασινό, λέγοντας πως «ο πρόεδρος του ΤΕΕ δεν έχει καταλάβει ότι έχει διαπράξει ποινικό αδίκημα, απειλή σε βουλευτές (σ.σ μηχανικούς επειδή ψήφισαν το φορολογικό και ασφαλιστικό ν/σ) δεν έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here