Βίτσας: Οι πρόσφυγες θα φεύγουν εντός 48 ωρών από τα νησιά

vitsas

 

Για τη δημιουργία των hot spots στα ελληνικά νησιά, κατά τις ευρωπαϊκές επιταγές, και τις αντιδράσεις από τις τοπικές κοινωνίες μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας το πρωί της Δευτέρας.

Σε δηλώσεις του στην πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Mega, ο κ. Βίτσας αναφέρθηκε στη διαδικασία χειρισμού των προσφυγικών ροών που καταφθάνουν στα ελληνικά παράλια εξηγώντας ότι πρόσφυγες και μετανάστες εντός 24 ή 48 ωρών από τη στιγμή της άφιξής τους στα νησιά, θα απομακρύνονται από αυτές τις περιοχές και θα οδηγούνται προς την ηπειρωτική χώρα. Ειδικότερα, ο υπουργός είπε ότι οι πρόσφυγες θα κατευθύνονται προς τους χώρους για μετεγκατάσταση όπως στο Σχιστό και τη Σίνδο.

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις που σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες στο νησί της Κω, ο κ. Βίτσας ξεκαθάρισε ότι το hot spot θα ολοκληρωθεί «παρά τις αντιδράσεις μια μικρής μειοψηφίας που σπέρνει τον φόβο». Μάλιστα εξήγησε ότι η εικόνα τους να περιφέρονται στην ύπαιθρο χωρίς καμία υποστήριξη, είναι αρνητική και για την τουριστική βιομηχανία της χώρας.

Σχετικά Άρθρα


Αφήστε το σχόλιο σας

*

code