Βίτσας: Προβληματική η προοπτική της εξόδου απ’ το ευρώ

0
3

 

«Βρισκόμαστε σε διαρκή μάχη, ο λαός στηρίζει την προσπάθειά μας διότι αντιλαμβάνεται ότι είναι μεγάλη προσπάθεια και γιατί θέλει να βγεί κάτι καλό μαζί με εμάς«, ανέφερε στην ομιλία του στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός αναπληρωτής Εθνικής ‘Αμυνας, Δημήτρης Βίτσας.

Ο κ. Βίτσας επισήμανε ότι η έξοδος από το ευρώ είναι ένα σχέδιο προβληματικό, στο ότι χρειάζεται εξωτερική στήριξη, και στη μετάβαση στο νέο νόμισμα και στην επαπειλούμενη ανθρωπιστική κρίση. Ένα τέτοιο σχέδιο προϋποθέτει την απουσία οικονομικής απειλής και οικονομικού ανταγωνισμού, την έλλειψη εσωτερικού πολιτικού ανταγωνισμού, καθώς και κάποια διασύνδεση, προκειμένου να εξασφαλιστεί η επάρκεια – σημείωσε ο υπουργός.

Εξάλλου, ο κ. Βίτσας στάθηκε στα πολιτικά χαρακτηριστικά της αντιπαράθεσης στον ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας το ενδεχόμενο «επιστροφής» στην δεκαετία του ’90, «όταν και η τότε σύγκρουση είχε πολιτικό χαρακτήρα, με επίκεντρο το ερώτημα, αν το νέο πεδίο ταξικής και πολιτικής πάλης είναι η Ευρώπη, ή όχι».

Εστιάζοντας πλέον στο μέλλον, ο κ. Βίτσας τόνισε πως «δίνουμε μάχη για συμφωνία, ταυτόχρονα παίρνουμε αντίρροπα μέτρα, ενώ προχωράμε και στην παραγωγική ανασυγκρότηση, στην ανασυγκρότηση της δημόσιας ζωής, στην ανασυγκρότηση του δημόσιου τομέα, στην ανάταξη του ιδιωτικού τομέα στην οικονομία και στην είσοδο του κοινωνικού».

Τέλος, ο κ. Βίτσας τόνισε την σημασία της διευθέτησης του ζητήματος του χρέους και ως προς τις προοπτικές της νέας διαπραγμάτευσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο, πρότεινε «να μην υποτιμάμε τις ρηγματώσεις που έχουν δημιουργηθεί και έχουν κοινωνικά χαρακτηριστικά».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here