Βιβλιάριο υγείας για όλους τους ανασφάλιστους

1
3

Τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο Κοινής Υπουργικής Απόφασης, με τίτλο, «Ρυθμίσεις για τη διασφάλιση της πρόσβασης των ανασφάλιστων στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας», που προβλέπει σύστημα χορήγησης Βιβλιαρίων Υγείας Ανασφάλιστων σε όλους τους ανασφάλιστους, χωρίς εισοδηματικό κριτήριο.

Με το ΒΥΑ όλοι οι δικαιούχοι θα έχουν δωρεάν πρόσβαση σε όλες τις δημόσιες Δομές Υγείας, και όπως αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, «δεδομένου ότι η χώρα βρίσκεται εν μέσω ανθρωπιστικής κρίσης, στόχος της ΚΥΑ είναι να διασφαλιστεί η ανεμπόδιστη πρόσβαση των ανασφάλιστων στην υγειονομική περίθαλψη, στη φαρμακευτική κάλυψη και στις εργαστηριακές εξετάσεις».

Επίσης, θεσπίζεται ένα νέο σύστημα, με το οποίο οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά (των οποίων ο αριθμός μειώνεται) θα κατατίθενται στα ΚΕΠ, από τα οποία θα προμηθεύονται οι δικαιούχοι και το Βιβλιάριο Υγείας Ανασφάλιστου.

Στην κατηγορία των δικαιούχων εντάσσονται κατηγορίες πληθυσμού, που είτε αποκλείονταν από το Σύστημα Υγείας, είτε αντιμετώπιζαν προβλήματα προσβασιμότητας.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. πλέον είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα με τόσα χρέη δε νομίζω ότι μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο, σε λίγο δε ξέρω πόσοι θα έχουμε πρόσβαση σε δημόσιες παροχές υγείας, εγώ υποστηρίζω την ιδιωτική ασφάλιση που μάλιστα τελευταία προσφέρει πάρα πολλές επιλογές και μερικές δωρεάν!! Έχετε δει τον ασφαλιστικό γονέα
    της Ευρωπαϊκής; Πάρα πολύ ωραία ιδέα για ασφαλιστική κάρτα ώστε να καλύψεις την οικογένεια σου… εκεί θα πάμε σιγά σιγά, στην ιδιωτική ασφάλεια με τις καλύτερες παροχές.. τι να κάνουμε

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here