Βίζερ στην «Κ»: Δεν κλείνει η αξιολόγηση χωρίς το ΔΝΤ

0
4

 

«Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να κλείσει η πρώτη αξιολόγηση χωρίς το ΔΝΤ (…) Η συμμετοχή του ΔΝΤ στο πλαίσιο της πρώτης αξιολόγησης ήταν προϋπόθεση για το κλείσιμό της» επισημαίνει ο επικεφαλής του EuroWorking Group Τόμας Βίζερ στην Καθημερινή της Κυριακής.

«Ακούσαμε πολύ σαφή μηνύματα από μερικά κράτη – μέλη ότι τα Κοινοβούλιά τους δεν θα συμφωνήσουν στο κλείσιμο της αξιολόγησης, αν δεν είναι απολύτως βέβαια ότι το ΔΝΤ θα ενταχθεί στο πρόγραμμα όπως η Φινλανδία, αλλά και άλλα κράτη – μέλη» τονίζει στη συνέντευξή του στην «Κ» ο αυστριακός οικονομολόγος.

«Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να κλείσει η πρώτη αξιολόγηση χωρίς το ΔΝΤ, και αυτό δεν είναι προσωπική μου άποψη, ή των θεσμών της ΕΕ, αλλά μια πραγματικότητα που απορρέει από τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες σε μερικά κράτη – μέλη» διευκρινίζει.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Βίζερ διευκρινίζει με νόημα πως «οι κανόνες του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης είναι ξεκάθαροι και απαιτούν τη συναίνεση όλων των κρατών – μελών για τις εκταμιεύσεις. Εάν οποιοδήποτε από τα κράτη – μέλη δεν ήταν σύμφωνο με την εκταμίευση χρημάτων προς την Ελλάδα, τότε δεν θα μπορούσε να γίνει».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here