Βόμβα Γιούνκερ: Αυτή είναι η πρόταση που καταθέσαμε και αγνόησε η κυβέρνηση

0
7

Σε μια απροσδόκητη κίνηση η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω του Πρόεδρου Ζαν- Κλοντ Γιούνκερ ανακοίνωσε πως η Κομισιόν δημοσιεύει όλη την πρόταση που είχαν συμφωνήσει οι θεσμοί, πριν η ελληνική κυβέρνηση εγκαταλείψει τις διαπραγματεύσεις και προκηρύξει δημοψήφισμα.

Σε μια προσπάθεια ενημέρωσης του ελληνικού λαού για όσα πρότεινε στην πραγματικότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο κ. Γιούνκερ ο οποίος έχει κατηγορήσει και στο παρελθόν τον Αλέξη Τσίπρα πως παραπληροφορεί τους Έλληνες πολίτες για τις προτάσεις των εταίρων και ιδίως της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αναμένεται τη Δευτέρα το μεσημέρι να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες για να αποδομήσει δημόσια τη ρητορική της ελληνικής πλευράς.

 

Ανάμεσα στις δύο προτάσεις που κατατέθηκαν στις 25 Ιουνίου και στις 26 Ιουνίου οι βασικές διαφορές είναι δύο:

– τα ξενοδοχεία θα υπάγονται στο 13%
– ζητείται άμεση αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 67 έτη ή στα 62 έτη με 40 έτη εργασίας

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση τους εκτελεστικού οργάνου της Ευρωπαϊκής ένωσης «Για την ενημέρωση του ελληνικού λαού και σε πνεύμα διαφάνειας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσιεύει τις τελευταίες προτάσεις όπως συμφωνήθηκαν με τους θεσμούς (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) οι οποίες λαμβάνουν υπόψη τις προτάσεις των ελληνικών αρχών της 8ης, 14ης, 22ας και 25ης Ιουνίου 2015, αλλά και τις συνομιλίες σε πολιτικό και τεχνικό επίπεδο καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.

Οι συζητήσεις επ’ αυτών των προτάσεων συνεχιζόταν με τις ελληνικές αρχές το βράδυ της Παρασκευής ενόψει του Eurogroupτης 27ης Ιουνίου 2015.

Διαβάστε αναλυτικά το κείμενο (στα αγγλικά) που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here