Βουλευτής της Μέρκελ άνοιξε το σπίτι του σε μετανάστες από την Ερυθραία

0
5

 

    Γερμανός βουλευτής από τις τάξεις του κόμματος της Γερμανίδας καγκελαρίου, του CDU, άνοιξε το σπίτι του σε δύο μετανάστες από την Ερυθραία.

Οι νεαροί άνδρες φιλοξενούνται στο σπίτι του βουλευτή Μάρτιν Πάτζελτ εδώ και έναν μήνα, ενώ ο ίδιος τους βοηθά να βρουν δουλειά.

Σε μία περίοδο όπου η συζήτηση σχετικά με το μεταναστευτικό έχει ενταθεί και στη Γερμανία, ο Πάτζελτ δηλώνει ότι επιθυμεί να σταματήσει η πόλωση και η εχθρότητα προς τους μετανάστες.

Πολλοί μετανάστες από την Ερυθραία φτάνουν στη Γερμανία και συνήθως η χώρα τους δίνει άσυλο.

Ωστόσο, τα ξενοφοβικά αισθήματα έχουν αυξηθεί στη χώρα και πολλοί είναι οι πολίτες που δεν βλέπουν θετικά την άφιξη των μεταναστών στη Γερμανία.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Die Welt, ο Γερμανός βουλευτής γνώρισε τους δύο νεαρούς μετανάστες -τον 19χρονο Χάμπεν και τον 24 Αγουέτ- στην εκκλησία της περιοχής του και τους κάλεσε στο σπίτι του.

Οι δύο νεαροί από την Ερυθραία φιλοξενούνται στην οικία του Πάτζελτ στο Μπρίσεν, κοντά στην Φρανκφούρτη και μοιράζονται τον επάνω όροφο του κτιρίου με τους δύο γιους του βουλευτή.

Αρχικά, η επικοινωνία ήταν δύσκολη, καθώς οι δύο άνδρες μιλούσαν μόνο λίγα αγγλικά. Πλέον κάνουν μαθήματα γερμανικών, ενώ ένας έχει βρει προσωρινή δουλειά στα γραφεία της τοπικής κυβέρνησης και ο άλλος σε ένα σουπερμάρκετ.

«Η συνεργασία, η παροχή καταφυγίου, του να προσέχεις τους άλλους, το να τους καλωσορίζεις -αυτές οι μικρές γέφυρες βοηθούν να αποκτήσουν οι μετανάστες πρόσωπο και όνομα, έτσι ώστε να καταφέρουν να ξεχωρίσουν από το ανώνυμο πλήθος των αιτούντων άσυλο» είπε ο Γερμανός βουλευτής στο τηλεοπτικό δίκτυο ARD. «Εάν περισσότεροι άνθρωποι το έκαναν αυτό, τότε θα βρισκόμασταν σε καλό δρόμο» σημείωσε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here