Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει: Πατέρας μέλους της Νομαρχιακής ΣΥΡΙΖΑ πήρε τη σίτιση μεταναστών ύψους 750.000 €

0
12

 

Η Σερραία βουλευτής Αφροδίτη Σταμπουλή μέσω δημόσιας τοποθέτησης κατήγγειλε κομματικά στελέχη της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Σερρών σχετικά με την υπόθεση της σίτισης των προσφυγων που φιλοξενούνται στο ΚΕΓΕ Σερρών.

Η κυρία Σταμπουλή εξαπέλυσε τα βέλη της εναντίον του μέλους της Νομαρχιακής κ. Δημήτρη Τάπα και όσων «συντρόφων» των στήριζαν όλο αυτόν τον καιρό, όπως γράφει το trustpress.gr.

Αναλυτικά η κ. Σταμπουλή δήλωσε:

«Λυπάμαι, θλίβομαι και ντρέπομαι δεν μπορεί να είναι αυτή η εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ, δεν γίνεται μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκονται σε καταστάσεις που πρέπει να απολογούνται για τέτοιους χειρισμούς. Κατ αρχην να πω πως είμαι εκλεγμένο μέλος της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ κανείς δεν μου τηλεφώνησε, κανείς δεν με ρώτησε αν είμαι εδώ, κανείς δεν με ρώτησε αν πρέπει να συνεδριάσουμε. Αν συνεδρίασε η Νομαρχιακή και είπε πως άδικος είναι ο θόρυβος δεν το ξέρω.

Ούτε από τον κ. Κοτρώνη είχα κανένα τηλεφώνημα ή ενημέρωση, ούτε από τον κ. Τάπα, ούτε από κανένα, δεν ξέρω ποιος με ποιον συνεδρίασε έστω και τηλεφωνικά άρα καμία Νομαρχιακή δεν συνεδρίασε.

Η Νομαρχιακή μας έχει μία ιδιομορφία, από την ημέρα που εκλέχθηκε η ηγεσία της Νομαρχιακής φροντίζει να συνεδριάζει μόνο αν έχει εξασφαλισμένο πως βρίσκομαι 600 χλμ μακριά. Από την Κυριακή των Βαϊων που εκλεχθεί εγώ έχω παραστεί μία φορά την Μ. Παρασκευή την ώρα που κόντευε να βγει ο Επιτάφιος για να εκλέξουμε συντονιστή τον κ. Κοτρώνη και αναπληρωτή τον κ. Τάπα και μία φορά στις 29/6 που είχα έρθει για την κατάθεση στεφάνων. Θα δούμε πότε θα οριστεί η συνεδρίαση της Νομαρχιακής η οποία θα συζητήσει το θέμα για να δούμε θα υπάρχει αυτή την φορά η πρόνοια να βρίσκομαι 600 χλμ μακριά ή θα γίνει ενώ είμαι εδώ.

Αυτό είναι το ένα θέμα με τις συνεδριάσεις της Νομαρχιακής, το δεύτερο είναι επί της ουσίας. Εγω τώρα ακουσα κάποιες λεπτομέρειες για τα τυπικά του διαγωνισμού αν έγινε έγκαιρα, πόσοι έλαβαν μέρος, εγω τώρα τα έμαθα. Αυτό που ξερω είναι ένα άλλο ηθικό θέμα, η συντονίστρια του χώρου η κ. Χρύσα Τάπα είναι κόρη του κ. Τάπα, δηλαδή η κ. Τάπα που θα παραλαμβάνει τα τρόφιμα από τον πατέρα της και θα τα ελέγχει και υποτίθεται ότι θα πάρει και κάποια μέτρα εάν αυτά δεν είναι όπως πρέπει, είναι κόρη του προμηθευτή, δεν γίνονται αυτά τα πράγματα, αυτό είναι το ηθικά ασυμβιβαστο πέρα από την ιδιότητα του ως αναπληρωτής συντονιστής υπεύθυνος για το προσφυγικό, δεύτερο ηθικά ασυμβιβαστο, δεν γίνεται να συμβαίνουν αυτά, δεν είναι αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ. Θεωρώ πως υπάρχει τεράστιο ηθικό θέμα και δεν θα πρέπει να το χρεωθεί συνολικά ο ΣΥΡΙΖΑ».

Μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε ο Δημήτριος Τάπας θεώρησε σκόπιμο να παραιτηθεί και με βάση τους όρους τον διαγωνισμό αναλαμβάνει η δεύτερη εταιρεία που κατέθεσε την καλύτερη προσφορά και είναι η ΚΟΡΙΝΘΙΑ ΠΑΛΛΑΣ που έχει έδρα τον Σολωμό Κορινθίας.

Ο Δημήτρης Τάπας εξηγώντας τους λόγους της παραίτησης του δήλωσε στο «Σερραϊκό Θάρρος»: «Θεωρώ ότι ο θόρυβος που δημιουργήθηκε στις Σέρρες για το θέμα είναι αδικαιολόγητος. Αυτός ο Θόρυβος γύρω από το όνομα μου με οδήγησε με τη συναίνεση της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Σερρών να παραιτηθώ από τον διαγωνισμό. Θέτω όμως ένα καίριο ερώτημα το οποίο είναι το εξής:Αν η καθαρή τιμή των 3.30 είναι τιμή πλουτισμού ή προσφοράς εκ μέρους μου. Εάν απαντήσουμε σε αυτό το ερώτημα τότε μπορούμε να κρίνουμε το πολιτικό και ηθικό κομμάτι. Εγώ δεν μπορώ να το αποδείξω. Έχω όμως στοιχεία. Ας σκεφθεί ο καθένας από μόνο του και ας κρίνει.Η τιμή αυτή δεν υπάρχει σε κανένα κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στην Ελλάδα. Οι δύο μεγάλες εταιρείες που ετοιμάζουν 20-40 χιλιάδες μερίδες την ημέρα αποσύρθηκαν με αυτή την τιμή.Αν γίνει κανονικός διαγωνισμός και κατοχυρωθεί κάτω από 3,30 τιμή που προσέφερα εγώ τότε θα βγω και θα αναγνωρίσω ότι υπάρχει ηθικό πρόβλημα τουλάχιστον.Ο καθένας μπορεί να ξέρει πότε ήρθαν οι πρόσφυγες στις Σέρρες και από πότε άρχισε ο στρατός να τους σιτίζει. Αυτό το μικρό διάστημα που μεσολάβησε επιχειρήσεις και μεμονωμένοι πολίτες πρόσφεραν προϊόντα και εθελοντική εργασία στο Κέντρο Φιλοξενίας των Προσφύγων.Όλα αυτά είναι εθελοντισμός και προσφορά».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here