Βουλή: Τα μεσάνυχτα η ώρα του προϋπολογισμού

0
3

 

Αρχίζει στη μία και μισή μετά το μεσημέρι του Σαββάτου στη Βουλή,  η τελευταία ημέρα της συζήτησης για τον προϋπολογισμό, η ψήφιση του οποίου, θα πραγματοποιηθεί τα μεσάνυχτα.

Στην ψηφοφορία δεν αναμένονται εκπλήξεις, καθώς οι βουλευτές της συγκυβέρνησης θα τον υπερψηφίσουν, ενώ όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα δώσουν αρνητική ψήφο.

Το ζήτημα της συναίνεσης και τα όσα έγιναν στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών πριν ακριβώς από μία εβδομάδα, αλλά και η ανακεφαλαιοποίση των τραπεζών, θα κυριαρχήσουν  στην αντιπαράθεση μεταξύ του πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών. Για πρώτη φορά θα τεθεί απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα, ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η τοποθέτηση του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, ο οποίος αναμένεται να ανεβάσει κατακόρυφα τους τόνους της αντιπαράθεσης του με την κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί στους στόχους της κυβέρνησης και την προοπτική που δίνει ο προϋπολογισμός προκειμένου να βγει η χώρα από την κρίση και θα επιτεθεί σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για την αρνητική τους στάση απέναντι στην εθνική γραμμή που τους ζητάει να χαράξουν από κοινού με την κυβέρνηση κυρίως για το θέμα του ασφαλιστικού.

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας θα κατηγορήσει τα δύο κόμματα που κυβερνούσαν τα προηγούμενα χρόνια ότι είναι υπεύθυνα για την κατάσταση στο ασφαλιστικό, όπως και για την κατάσταση των ταμείων λόγο του PSI.

Επίσης, ο Αλέξης Τσίπρας αλλά και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα απαντήσουν στις κατηγορίες που δέχθηκαν από την αντιπολίτευση για την διαδικασία που ακολουθήθηκε για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Η ΝΔ θα σημειώσει την αρνητική στάση που κράτησε ο ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση, καθώς καταψήφιζε όλα τα μέτρα, που έφερναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Επίσης, θα κατηγορήσει προσωπικά τον πρωθυπουργό για κάλπικες προεκλογικές υποσχέσεις που έδωσε στον ελληνικό λαό, τονίζοντας πως δεν πρόκειται να δώσει συναίνεση σε μια κυβέρνηση που στόχο έχει να μειώσει τις συντάξεις των πολιτών.

Ακόμα θα επιτεθεί στην κυβέρνηση για την ανακεφαλαιοποίηση, υποστηρίζοντας ότι το δημόσιο ζημιώθηκε. Αξίζει να σημειωθεί πως γι’ αυτό το ζήτημα η αξιωματική αντιπολίτευση έχει καταθέσει επίκαιρη ερώτηση την οποία υπογράφουν όλα τα μέλη της «γαλάζιας» κοινοβουλευτικής ομάδας.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά θα εμφανιστεί οργισμένη με τα όσα ακολούθησαν την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, όπως την διαρροή του Μαξίμου για τον διάλογο Τσίπρα – Όλαντ, τις επιθέσεις που δέχθηκε από την κυβέρνηση για το PSI, αλλά και τα σενάρια περί στήριξης του ασφαλιστικού από βουλευτές της «Δημοκρατική Συμπαράταξη».

Στο ίδιο κλίμα αναμένεται να κινηθεί και ο Σταύρος Θεοδωράκης όπου το Ποτάμι θα καταψηφίσει τον προϋπολογισμό.

Ο Βασίλης Λεβέντης φέρεται να βάζει τέρμα στις φημολογίες για συνεργασία με την κυβέρνηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here