Βούτσης: Δεν είμαστε χομπίστες των εκλογών – Δεν συζητείται θέμα πρόωρων εκλογών

0
1

 

«Κάποιοι κύκλοι-συμφέροντα βιάζονται να πάμε σε πρόωρες εκλογές» τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης αποδίδοντας τα σενάρια σε πιέσεις συμφερόντων. Μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε ότι «δεν συζητείται θέμα πρόωρων εκλογών. Δεν υπάρχει το ελάχιστο πρόσχημα«.

Σημείωσε πως η πίεση της αντιπολίτευσης είναι και «απόρροια της απόφασης να εξυπηρετηθούν βραχυπρόσθεσμα και όχι μεσομακροπρόθεσμα ορισμένα συμφέροντα για να μην χάσουν την προνομιακή θέση στην οποία βρίσκονται» και έφερε ως παράδειγμα τους σχολάρχες που πιέζουν να μην γίνουν αλλαγές ενόψει της συζήτησης του νομοσχεδίου στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα. Υπογράμμισε ότι «οποιαδήποτε διαφοροποίηση ή αντίθεση από τα κυβερνητικά σενάρια για την επίτευξη των στόχων και των δεσμεύσεων δεν αντιμετωπίζεται με εκλογές«.

Υπογράμμισε πως «δεν είμαστε χομπίστες των εκλογών και εργαζόμαστε για να πάμε σε εκλογές το 2019″.

Ερωτηθείς για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών είπε πως οι 4 άδειες προκύπτουν από απόφαση της Βουλής και για να δοθεί πέμπτη άδεια θα πρέπει πάλι να υπάρξει απόφαση της Βουλής.

Για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων ο πρόεδρος της Βουλής είπε ότι είναι μια τεράστια ιστορική αδικία. Όπως ανέφερε ο κ.Βούτσης το θέμα πλέον είναι πιο ώριμο από ποτέ και συμπλήρωσε ότι θα υπάρξουν πρωτοβουλίες για το ζήτημα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here