Βούτσης: Εκλογές τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο

0
3

Πρόωρες εκλογές τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο, μετά το βαθύ ρήγμα που άνοιξε στον Σύριζα η ψηφοφορία για τα προαπαιτούμενα μέτρα, προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης,  σε συνέντευξή του στο Κόκκινο.  «Αν δεν είναι Σεπτέμβρης θα είναι Οκτώβρης. Είναι πολύ πιθανές οι εκλογές, αυτό όμως θα είναι αποτέλεσμα συνολικής – και όχι μόνο από την κυβέρνηση- ενόρασης ως προς τις γενικότερες εξελίξεις», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Υπάρχει  θέμα πολιτικής και θεσμικής δέσμευσης που αφορά στην ανάκτηση της κανονικότητας στην οικονομία. Ο πρωθυπουργός υπέγραψε μια συμφωνία με την οποία διαφωνούμε και αυτά θα πρέπει με τη δική μας παρουσία να τα θέσουμε σε εφαρμογή», πρόσθεσε.

Ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι ο αριθμός των 120 θετικών ψήφων είναι το ελάχιστο πολιτικό και ηθικό όριο για την έγκριση νομοσχεδίων και για την επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

«Υπ΄ αυτήν την έννοια, τη νύχτα της Τετάρτης η κυβέρνηση βρέθηκε κοντά στην πτώση, καθώς οι θετικές ψήφοι που δόθηκαν από το κυβερνητικό «μπλοκ» ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήταν 123, δηλαδή μόλις 3 πάνω από το εν λόγω όριο».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here