Βούτσης για Ζωή: Στα όρια του προσχήματος η θεσμική της τυπολατρία

0
7

Eπικριτικός ως προς τη στάση της Προέδρου της Βουλής να προβάλει εκ νέου εμπόδια στη διαδικασία ψήφισης του τρίτου μνημονίου εμφανίστηκε ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης.

«Ο περιορισμός της συζήτησης αυτής δεν βοηθάει κανέναν και τίποτα» είπε ο κ. Βούτσης ενώ έκανε λόγο και για «τυπολατρία».

«Δεν μας τιμά όταν μιλάμε για τόσο σοβαρά ζητήματα να αναλωνόμαστε σε αυτή τη θεσμική τυπολατρία που είναι στα όρια του προσχήματος», τόνισε.

Σχολιάζοντας μάλιστα την επιστολή που έστειλε χθες Τρίτη ο Αλέξης Τσίπρας προς τη Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε: «Δεν μας τιμά το ότι αναγκάζεται ο Πρωθυπουργός να ζητά, να θέτει ημερομηνίες και ώρες, να υπάρχει διαπραγμάτευση του αυτονόητου».

Κληθείς να σχολιάσει τη στάση της Προέδρου της Βουλής ανέφερε: «Δεν θέλω να κάνω κανένα σχόλιο. Καθένας κρίνεται στο δημόσιο χώρο όλο και πιο πολύ και αυστηρά ανάλογα με το θεσμικό ρόλο που έχει. Δεν μπορώ να δώσω ερμηνεία πέραν από αυτή που η ίδια δίνει, θα ήταν unfair».

Αναφορικά με το κείμενο της συμφωνίας το χαρακτήρισε «υποχώρηση και χοντρό συμβιβασμό» προσθέτοντας ότι «το να αποχωρήσουμε (σ.σ. από την κυβέρνηση) θα ήταν μια μεγάλη ήττα για την αριστερά».

Ερωτηθείς για τις εκλογές, ο υπουργός Εσωτερικών διευκρίνισε ότι «δεν είναι στις προθέσεις μας οι εκλογές το Σεπτέμβριο, θα θέλαμε να φτάσουμε μέχρι τη συζήτηση για το χρέος, τουλάχιστον μέχρι το Νοέμβριο. Από ‘κει και πέρα το Σύνταγμα θα το πει τι θα γίνει» διευκρίνισε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here