Βούτσης προς Μητσοτάκη: Υπεβολές οι κατηγορίες περί απαξιωτικών πρακτικών στη Βουλή

0
14

 

Στις κατηγορίες του Κυριάκου Μητσοτάκη περί κυβερνητικών πρακτικών που απαξιώνουν τη Βουλή απάντησε μέσω συνέντευξής του στα «Νέα» ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης. Όπως τόνισε πρόκειται για «υπερβολές και καταγγελτική λογική».

Απαντώντας στη ΝΔ για «κυβερνητικές πρακτικές υποβάθμισης της Βουλής» και «μέρες καλπάζουσας αυταρχικότητας», ο κ. Βούτσης απαντά:

«Το περί «καλπάζουσας αυταρχικότητας» είναι προφανές ότι δεν αναφέρεται στη σημερινή εποχή, καθώς μάλιστα όλοι ζήσαμε, μέσα στην ίδια χώρα και την ίδια κοινωνία, την εξαετία της κρίσης, που οδήγησε την κοινωνία σε απόγνωση και την Αριστερά στην κυβέρνηση ως επιλογή ελπίδας για την υπέρβαση της κρίσης.

»Ως προς τις αιτιάσεις που αφορούν προβλήματα του κοινοβουλευτικού ελέγχου και της νομοθέτησης, κάνουμε κάθε προσπάθεια, με τη βοήθεια ή και την ανοχή των πολιτικών εκπροσώπων στη Διάσκεψη των Προέδρων, να τα αντιμετωπίζουμε. Για τον κοινοβουλευτικό έλεγχο θα επιχειρήσουμε την αξιοποίηση της εμπειρίας των καθορισμένων ημερών για τα υπουργεία.

»Για τις τροπολογίες, θεωρούμε ότι μπορούν να συντίθενται σε αυτόνομα νομοσχέδια των υπουργείων ή και σε μίνι πολυνομοσχέδια. Δεν βρίσκω κανένα λόγο για να υπάρχουν υπερβολές και καταγγελτική λογική, αλλά ο καθένας παίρνει την ευθύνη του στο πλαίσιο του πολιτικού ρόλου που μας έχει αναθέσει ο λαός.

»Σημειώνω ότι η κανονικότητα στη νομοθέτηση των συγκεκριμένων νομοσχεδίων και διατάξεων, που κάθε φορά συμπεριλαμβάνονται στις συμφωνίες με τους δανειστές και υλοποιούνται στις αξιολογήσεις, δεν μπορεί να αποκατασταθεί και να θεραπευτεί αν δεν υπάρξουν το τέλος και η υπέρβαση αυτής καθαυτήν της μνημονιακής διαδικασίας και του καθεστώτος των επιτηρήσεων».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here