Βούτσης: Θα φέρουμε την απλή αναλογική ντάλα μεσημέρι

0
7

Την απλή αναλογική ως πάγιο εκλογικό σύστημα θα καθιερώσει ο Σύριζα, αλλά σε βάθος τετραετίας, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, απορρίπτοντας ταυτόχρονα την πρόταση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ για κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα.

«Η κυβέρνηση θα καθιερώσει την απλή αναλογική και θα είναι ντάλα μεσημέρι. Αλλά σε βάθος τετραετίας. Δεσμευόμαστε, μάλιστα, στη συνταγματική αναθεώρηση να κατοχυρώσουμε πάγιο εκλογικό σύστημα για τη χώρα ώστε να μην γίνονται συνεχώς παιχνίδια με τον εκλογικό νόμο».

Ο υπουργός ξεκαθαρίζει, επίσης πως αν προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές, αυτές θα γίνουν από την παρούσα κυβέρνηση και όχι από υπηρεσιακή. Απορρίπτει, δηλάδη, όλα τα σενάρια περί διερευνητικών εντολών από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Eάν υπάρξει προσφυγή στις κάλπες, οι εκλογές θα διεξαχθούν χωρίς να απαιτηθούν διερευνητικές εντολές από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και χωρίς υπηρεσιακή κυβέρνηση. Με τον ίδιο πρωθυπουργό και την ίδια κυβέρνηση, εκτός από την τοποθέτηση ενός ή δύο υπηρεσιακών υπουργών», αναφέρει στη Real News.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here