Βούτσης: Θα υπάρχουν ασυμβίβαστα για ιδιοκτήτες καναλιών

1
14
ӵ흭�研�𼠴ﵲ 󵭧㼱ﵲ �ᰥ񣯽 𥟭Რʾ󴡠ӡꪜ, Н찴砲7 ɯ�2013. Ӵ砶�ᶟᠯ ⯵륵��ӕщƁ ͟꯲ ¯�(EUROKINISSI)

 

Ασυμβίβαστα σε όσους έχουν άδειες τηλεοπτικών σταθμών, σχεδιάζει η κυβέρνηση, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης. Στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ΕΡΤ επανέφερε, χωρίς περιστροφές, θέμα βασικού μετόχου.

«Θα επανέλθει ή όχι το θέμα με τα ασυμβίβαστα των ιδιοκτητών; Για το βασικό μέτοχο τι συμπέρασμα βγάζουμε μετά από 5ετία κρίσης; Είναι ανοικτό θέμα και δεν μπορεί να είναι κάτω από το τραπέζι», είπε χαρακτηριστικά.

 

Αναφέρθηκε μάλιστα και σε ονόματα επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στο χώρο των ΜΜΕ: «Δεν τα βάζω με τον Ψυχάρη, τον Μπόμπολα, τον Βαρδινογιάννη ή τον ιδιοκτήτη του Alpha για το ότι η πολιτική έγινε όμηρος των μεγαλοκαναλαρχών την τελευταία 10ετία και μέσα κριση. Αυτοί είναι επιχειρηματίες. Με αυτούς τα έχουμε βάλει στο μέτρο που τους αναλογεί αλλά αυτή είναι άλλη συζήτηση. Εδώ στην Βουλή είναι η ευθύνη».

Και δεν σταμάτησε εκεί. Υποστήριξε πως όταν πήγαινε καλεσμένος σε τηλεοπτικά πάνελ, έβλεπε «πολιτικά μεγαλοστελέχη να πηγαίνουν στα τηλεοπτικά κανάλια και εκεί να τους πιάνουν το μαγουλάκι… και όχι μόνο. Εβλεπα πολιτικούς να συμπεριφέρονται υποχρεωμένοι με σχέση υποτέλειας. Πρέπει να αποστούμε από αυτή την κατάσταση. Κανένας υπουργός να μην ξαναπάρει τηλέφωνο και να παρακαλάει να βγει σε μια εκπομπή ή στο δελτίο».

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Πολύ καλά τα λέει ο κ. Βούτσης. Λίγα κανάλια και καλά, όπως η νέα ΕΡΤ , η νέα ΝΕΤ , η νέα ΕΤ3, το κανάλι της Βουλής και να κάνει και ο κ Καμμένος το δικό του κανάλι τη νέα ΥΕΝΕΔ. Αυτά τα κανάλια είναι ότι πρέπει για το νέο καθεστώς που ονειρεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here