Βούτσης: «Το σχέδιο Βαρουφάκη δεν μας υποβλήθηκε ποτέ»

0
7

«Βρίσκεται σε εξέλιξη μία έμμεση έναρξη ενός διαλόγου που μπορεί και θα πρέπει να φτάσει σε ένα προωθητικό αλλά και ταυτόχρονα θετικό αποτέλεσμα. Προφανώς αυτό που επιθυμούμε είναι να επουλωθούν τα τραύματα και να υπάρχει μία επαναβεβαίωση των κανόνων της συνύπαρξης, της συλλειτουργίας γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι και θα γίνουν ίσως και πιο δύσκολοι μελλοντικά» δήλωσε σήμερα ο Νίκος Βούτσης, σχετικά με τις εσωτερικές διεργασίες στο ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφορικά με το θέμα Βαρουφάκη, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Άλφα 9,65 της Θεσσαλονίκης, o ίδιος είπε:

«Προφανώς ο τέως υπουργός Οικονομικών έψαχνε υποκατάστατα ή εναλλακτικές σε περίπτωση που η χώρα στριμωχνόταν πάρα πολύ. Αυτό δεν σημαίνει ότι υπήρχε σχέδιο για Grexit. 

Τέτοιο σχέδιο δεν υπεβλήθη, δεν κατοχυρώθηκε και προφανώς δεν εφαρμόστηκε ποτέ στο πλαίσιο των συλλογικών κυβερνητικών οργάνων. Κι εγώ συμμετέχω σε όλα αυτά τα όργανα. Ούτε υπεβλήθη, ούτε αναλύθηκε ούτε χρεώθηκε για να γίνει».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι «μπορεί προφανώς εφόσον ο ίδιος ο Γιάνης Βαρουφάκης τα λέει, να υπήρχε σε επίπεδο διανοητικό και πειραματικό ένα τέτοιο σχέδιο αλλά όχι προς εφαρμογή. Πάντως είναι πολύ νωρίς να μιλήσει κάποιος για επέμβαση της δικαιοσύνης».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here