Βούτσης: Τον Ιούλιο στη Βουλή ο νέος εκλογικός νόμος

0
8

 

Τη διαδικασία για την ψήφιση νέου εκλογικού νόμου επισπεύδει η κυβέρνηση, όπως επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

«Το εκλογικό σύστημα θα συζητηθεί τον προσεχή μήνα στη Βουλή» προανήγγειλε και αποκάλυψε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να επιτευχθεί η ευρύτερη δυνατή συναίνεση (τουλάχιστον 200 βουλευτών) προκειμένου να ισχύσει ο νέος εκλογικός νόμος από τις επόμενες εκλογές. Αντίθετα αν ο νόμος ψηφιστεί μόνο με απλή πλειοψηφία τότε θα ισχύσει από τις μεθεπόμενες εκλογές.

Ο πρόεδρος της Βουλής επιβεβαίωσε, εμμέσως, τη διάσταση απόψεων στον ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχουν εκείνοι που επιθυμούν «απλή και άδολη αναλογική» και άλλοι που προκρίνουν κάποιο σύστημα απλής αναλογικής, που θα επιτρέπει όμως τον σχηματισμό κυβέρνησης. «Η συζήτηση εξελίσσεται. Δεν θέλω να την φορτίσω περισσότερο. Είναι γνωστή η άποψή μου» είπε ο κ. Βούτσης ο οποίος είχε πάρει αποστάσεις προ ημερών από τον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή, που είχε δηλώσει ότι με απλή αναλογική δεν θα κυβερνηθεί ποτέ ο τόπος.
Ο κ. Βούτσης αναφέρθηκε και στο θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης, σημειώνοντας ότι θα αρχίσει τυπικά το καλοκαίρι και θα ολοκληρωθεί (η πρώτη φάση του) μέσα στους επόμενους τρεις-τέσσερις μήνες. Ο πρόεδρος της Βουλής πήρε πάντως νέες αποστάσεις από την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη στο θέμα ενδεχόμενου δημοψηφίσματος, διαβεβαιώνοντας ότι η διαδικασία θα γίνει με βάση το άρθρο 110 του Συντάγματος και ότι αν ζητηθεί η γνώμη του λαού, αυτό θα γίνει μόνο για επιμέρους ζητήματα και μόνο γνωμοδοτικά.«Έγινε παρεξήγηση», είπε χαρακτηριστικά.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here