Ώρα μηδέν για το Mega…

1
7

 

Στην κόψη του ξυραφιού βρίσκεται το Mega, μετά και τη σημερινή ολιγόλεπτη σύσκεψη των μετόχων του, στην οποία επαναβεβαιώθηκε η «ασυμφωνία χαρακτήρων».

Η πλευρά Βαρδινογιάννη εμφανίστηκε και πάλι απρόθυμη να συμμετάσχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, δείχνοντας την απόλυτη αντίθεσή της για τον τρόπο με τον οποίο διοικήθηκε ο σταθμός από τους δυο άλλους μετόχους, τα τελευταία χρόνια.

Τιο γεγονός αυτό πυροδότησε σενάρια ακόμη και για «λουκέτο» στον πάλαι ποτέ πρώτο σταθμό της χώρας, με αποτέλεσμα η αγωνία των 500 εργαζομένων να χτυπήσει «κόκκινο». Ήδη συνεδριάζουν τώρα για να αποφασίσουν τις περαιτέρω ενέργειές τους.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι γίνονται κάποιες ύστατες διαβουλεύσεις, μήπως και κρατηθεί ζωντανό το κανάλι, με τη συμμετοχή στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της πλευράς Μπόμπολα, του Θεοχάρη Φιλιππόπουλου των «Αττικών Εκδόσεων«, αλλά και του Σταύρου Ψυχάρη που, ενώ έδειχνε πως δεν θα βάλει χρήματα, εμφανίστηκε έτοιμος να συμμετάσχει.

Πώς θα μπορούσε να προχωρήσει ένα τέτοιο σχέδιο;

Πρώτον, θα έπρεπε ο Φώτης Μπόμπολας να βάλει 2,5 εκατ ευρώ και άλλα 5 ο συνεταίρος  του Δημήτρης Μάρης από τη stoiximan.gr.

Δεύτερον, θα έπρεπ ενα βάλει 5 εκατ ευρώ ο Θεοχάρης Φιλιππόπουλος.

Και τρίτον, να βάλει 5 εκατ ο Σταύρος Ψυχάρης.

Στην περίπτωση αυτή θα ειδοποιούντο οι πιστώτριες τράπεζες ότι αντί για την αύξηση 22,7 εκατ ευρώ, που είχε αποφασίσει η γενική συνέλευση των μετόχων, μπορεί να γίνει 17,5 εκατ ευρώ. Και εφόσον το εδέχοντο οι τράπεζες να προχωρούσε το πλάνο.

Το ερώτημα είναι: θα δεχθεί, τελικά, να επενδύσει τόσα χρήματα ο κ.Φιλιππόπουλος, χωρίς τη συμμετοχή του Ομίλου Βαρδινογιάννη;

Θα δεχθεί να κάνει το ίδιο ο κ. Μάρης;

Και, τέλος, θα το δεχθούν οι τράπεζες;

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Δεν καταλαβαίνω τις Κωλοπιλάλες. Κατα πρώτον δεν είναι καλό να κλείνει μία επιχείριση. Όμως τόσες και τόσες επιχειρήσεις έκλεισαν για τον Α ή Β λόγο. Το ΜΕΓΑ είναι μία ιδιωτική επιχείρηση. Αν μπορεί να λειτουργήσει και να κάνει και κέρδη΄έχει καλώς. Αν οι ιδιοκτήτες του θέλουν να λειτουργούν την επιχείριση με ζημιές και να τα πληρώνουν από την τσέπη τους πάλι καλώς. Τα υπόλοιπα που κολάνε; Εκτός και αν οι ιδιοκτήτες θέλουν τις ζημιές να τις πληρώνει κάποιος άλλος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here