Βρανίτσκι: Bαρύ σφάλμα ότι δεν προσκλήθηκε η Ελλάδα στη Βιέννη

0
3

 

«Το ό,τι δεν προσκλήθηκαν η Ελλάδα και η Γερμανία στη Διάσκεψη της Βιέννης για τα Δυτικά Βαλκάνια, ήταν ασφαλώς ένα βαρύ λάθος», τονίζει ο πρώην καγκελάριος της Αυστρίας και πρώην αρχηγός των Αυστριακών Σοσιαλδημοκρατών, Φραντς Βρανίτσκι, σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα Έστεραϊχ.

Επίσης, όπως σημείωσε αναφερόμενος στην πολιτική ηγεσία της χώρας του «μια κυβέρνηση δεν πρέπει να αρνείται την πραγματικότητα».

Οι εξελίξεις στην Ευρώπη σε σχέση με το άσυλο, τις μεμονωμένες ενέργειες, την κρατούμενη στάση ο ένας εναντίον του άλλου, «είναι σε κάθε περίπτωση ανησυχητικές και ας ελπίσουμε πως δεν θα γίνουν επικίνδυνες», τόνισε ο πρώην καγκελάριος, γνωστός ως Φιλέλληνας και υπερασπιστής των ελληνικών θέσεων.

«Λόγω της έλλειψης αλληλεγγύης, την οποία βιώνουμε αυτή την εποχή, θα τρίζουν τα κόκαλα των πατέρων της ίδρυσης της ΕΕ, η οποία θα έπρεπε να είναι ένα εγχείρημα ειρήνης, που θα αποτρέπει τον πόλεμο στην εποχή μας. Τώρα βροντάει από όλες τις πλευρές. Με τη σημερινή αντίληψή τους οι χώρες της ΕΕ δεν πρόκειται να βρουν βιώσιμη λύση στο προσφυγικό ζήτημα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για την Άνγκελα Μέρκελ σημείωσε ότι είναι μία γυναίκα με αρχές «αρχές τις οποίες δεν εγκαταλείπει, ακόμη και όταν υπάρχει ισχυρός αντίθετος άνεμος, ενώ δείχνει ηθική δύναμη και χαρακτήρα, έστω και αν κάποιος δεν συμφωνεί με το περιεχόμενο των θέσεών της».

Ο Φραντς Βρανίτσκι διαθέτει κατοικία στην Ιεράπετρα Κρήτης την οποία επισκέπτεται αρκετούς μήνες τον χρόνο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here