Βραβείο «ειρήνης και δικαιοσύνης» στον Κιμ Γιονγκ-ουν

1
7

Μία από τις κόρες του πρώτου προέδρου της Ινδονησίας Σουκάρνο πρότεινε να απονεμηθεί στον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ-ουν βραβείο για την ειρήνη και τη δικαιοσύνη απορρίπτοντας ως «δυτική προπαγάνδα» τις επιδόσεις του στις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων…

Η Ραχμαουάτι Σουκαρνοπούτρι επιβεβαίωσε ότι ο νεαρός δικτάτορας θα τιμηθεί τον Σεπτέμβριο από την οργάνωσή της, το Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Σουκάρνο.

Η απόφαση να δοθεί το συγκεκριμένο βραβείο στον βορειοκορεάτη ηγέτη – το οποίο στο παρελθόν έχει απονεμηθεί σε προσωπικότητες όπως ο Μαχάτμα Γκάντι και η Αούνγκ Σαν Σου Κι -κυριαρχεί στα πρωτοσέλιδα του παγκόσμιου Τύπου και έχει προκαλέσει χλευαστικά σχόλια και καχυποψία.

Η Σουκαρνοπούτρι από την πλευρά της υπερασπίστηκε την απόφασή της λέγοντας ότι ο Κιμ Γιονγκ-ουν, ο οποίος έχει εξοντώσει δεκάδες συμπολίτες του από τότε που ανήλθε στην εξουσία, «θα πρέπει να βραβευτεί για τον αγώνα του κατά του νεο-αποικιακού ιμπεριαλισμού».

«Οι καταγγελίες για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι αναληθείς. Όλα αυτά είναι δυτική προπαγάνδα. Αυτές οι δυτικές κυβερνήσεις αρέσκονται να βάζουν άσχημες ταμπέλες στη Βόρεια Κορέα», είπε η ίδια.

Βέβαια ο Κιμ φημίζεται για την σκληρότητα με την οποία αντιμετωπίζει ακόμη και τους πλέον υψηλόβαθμους αξιωματούχους της χώρας που κρίνονται ύποπτοι για απιστία, έπειτα από την εκτέλεση του θείου του και πρώην πολιτικού του μέντορα Γιανγκ Σονγκ-Θάεκ το 2013.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Δεν ξέρω αν ο Κιμ δικαιούται το βραβείο ειρήνης και δικαιοσύνης.
    Είμαι όμως εντελώς σίγουρος ότι οι Δυτικοί «δημοκράτες» αξίζουν απόλυτα το βραβείο Πολέμου, Αδικίας, Απληστίας, Αρπακτικότητας και Υποκρισίας. Για το εγκληματικό τους παρελθόν, το ακόμα πιο βρόμικο παρόν και το ζοφερό για όλους μας μέλλον.

    Ο θάνατος της Δύσης θα επέλθει από πνιγμό στο αίμα των θυμάτων της! Το σύνηθες τέλος δηλαδή που είχαν η Βαβυλώνα, η Ρώμη, η
    οθωμανική αυτοκρατορία, η αυτοκρατορία των Μογγόλων, η Αποικιοκρατία, ο Ναζισμός, ο Υπαρκτός Σοσιαλισμός και όλοι γενικά οι αιμοδιψείς βρικόλακες – τύραννοι.

    Συγχαρητήρια στη κυρία Σουκαρνοπούτρι για το προβληματισμό που μας προσέφερε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here