«Βράζει» ο Σύριζα -Ο Τσίπρας πιέζει τον Δρίτσα, γρίφος με Τσακαλώτο

0
19

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει θορυβηθεί από τη διαφοροποίηση πολλών στελεχών του Σύριζα (ακόμη και υπουργών), οι οποίοι αρνούνται να θέσουν υποψηφιότητα στις εκλογές. Ιδιαίτερα τον ανησύχησε η διαρροή ότι δεν θα πολιτευθεί ο Θόδωρος Δρίτσας -το σημαντικότερο στέλεχος του κόμματος στην Α΄Πειραιώς. Τον κάλεσε, λοιπόν, και τον πίεσε να είναι οπωσδήποτε στους συνδυασμούς.

Ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας τον διαβεβαίωσε ότι θα το ξανασκεφτεί, ωστόσο δεν δεσμεύτηκε. Αντίθετα, η σύζυγός του Τασία Χριστοδουλοπούλου -αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής- φαίνεται ότι έχει αποφασίσει να μην είναι υποψήφια.

Ένα ακόμη σημαντικό -αν όχι σημαντικότερο- πρόβλημα εντοπίζεται στο πρόσωπο του Ευκλείδη Τσακαλώτου. Ο υπουργός Οικονομικών μπορεί να πήρε πάνω του το μνημόνιο, ωστόσο φέρεται να έχει σοβαρές ενστάσεις για την πορεία από εδώ και μπρος.

Αποτέλεσμα: αμφιταλαντεύεται για το αν θα θέσει ή όχι υποψηφιότητα. Άλλωστε, αρκετοί από τους συντρόφους του στην «Κίνηση των 53» έχουν ήδη αποστασιοποιηθεί από τον Σύριζα…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here