Βρετανία: Ο νέος ηγέτης των Συντηρητικών θα εκλεγεί το αργότερο στις 2 Σεπτεμβρίου

0
3

 

  Ο επόμενος πρωθυπουργός της Βρετανίας θα διοριστεί το αργότερο στις 2 Σεπτεμβρίου βάσει ενός χρονοδιαγράμματος που τέθηκε σήμερα από την επιτροπή που είναι υπεύθυνη για τη διαδικασία εκλογής νέου ηγέτη του κόμματος την οποία έθεσε σε κίνηση η απόφαση του Ντέιβιντ Κάμερον να παραιτηθεί.

«Εισηγούμαστε η διαδικασία εκλογής του νέου ηγέτη του Συντηρητικού Κόμματος να αρχίσει την ερχόμενη εβδομάδα και να ολοκληρωθεί το αργότερο την Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου», δήλωσε ο Γκράχαμ Μπρέιντι, πρόεδρος της επιτροπής 1922 των συντηρητικών βουλευτών.

Ο Μπρέιντι είπε πως μπορεί να υπάρξει απόφαση και νωρίτερα και πως οι υποψηφιότητες πρέπει να κατατεθούν μέχρι το μεσημέρι (τοπική ώρα, 14:00 ώρα Ελλάδας) της Πέμπτης. Οι προτάσεις θα πρέπει να λάβουν την έγκριση όλων των μελών της επιτροπής..

Ερωτηθείς αν θα υπάρξουν πρόωρες βουλευτικές εκλογές μετά την επιλογή του νέου ηγέτη των Συντηρητικών, ο Γκράχαμ Μπρέιντι είπε πως η διαπραγμάτευση με την ΕΕ πρέπει να προηγηθεί.

‘Έχουμε μόλις λάβει πολύ σαφείς οδηγίες, πολύ σαφή κατεύθυνση από τον λαό της Βρετανίας έχουμε μια μεγάλη περίπλοκη αποστολή να επιτελέσουμε», είπε.

«Νομίζω ότι είναι εντελώς λογικό να αναμένουμε ότι η κυβέρνηση θα ξεκινήσει από αυτό, θα το προχωρήσει, θα επιδιώξει να διαπραγματευθεί το καλύτερο αποτέλεσμα που μπορούμε προτού ο λαός στη συνέχεια κληθεί να το εγκρίνει ή να το απορρίψει σε γενικές εκλογές», είπε ο Μπρέιντι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here