Βρετανικά και αμερικανικά μέσα σχολιάζουν την ψήφιση του Μνημονίου από την Βουλή

0
6

 

Μεγάλο, είναι το ενδιαφέρον των διεθνών μέσων για τις εξελίξεις στην Ελλάδα και όλο το ενδιαφέρον είχε στραφεί στην ψήφιση του μνημονίου από τη Βουλή.

«Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τράβηξε την Ελλάδα από το χείλος του γκρεμού«, τιτλοφορείται άρθρο της ηλεκτρονικής έκδοσης των Times του Λονδίνου.

Το ελληνικό κοινοβούλιο ενέκρινε μια συμφωνία ύψους 85 δισεκατομμυρίων ευρώ που θα βοηθήσει την χώρα να αποφύγει μια αθέτηση της καταβολής την ερχόμενη εβδομάδα 3,2 δισεκατομμυρίων ευρώ στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα, η οποία σχολιάζει ότι «έπειτα από μια μακρά και οξεία ολονύχτια συζήτηση«, ο Έλληνας πρωθυπουργός εξασφάλισε την υποστήριξη των περισσότερων από 151 βουλευτών που χρειαζόταν για την έγκριση της συμφωνίας.

«Έπειτα από μια ταραχώδη, συχνά οξεία και μερικές φορές σουρεαλιστική συζήτηση«, οι Έλληνες βουλευτές ενέκριναν νωρίς σήμερα μια νέα συμφωνία με τους δανειστές, επισημαίνει στο ίδιο πνεύμα και η Guardian.

Η βρετανική εφημερίδα αναφέρεται σε μια σφοδρή ανταρσία στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Guardian σχολιάζει επίσης ότι η Γερμανία προειδοποίησε την Τετάρτη ότι ακόμη δεν είναι εγγυημένη η υποστήριξη της ευρωζώνης για το πακέτο αυτό και επισημαίνει ότι, όπως προέκυψε κατά την διάρκεια της νύχτας, υψηλόβαθμοι οικονομικοί αξιωματούχοι της ΕΕ ζήτησαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να καταρτίσει ένα «σχέδιο έκτακτης ανάγκης» για ένα νέο προσωρινό δάνειο που θα λειτουργήσει ως δίχτυ ασφαλείας για να δώσει περισσότερο χρόνο στα μέλη της ευρωζώνης για την οριστικοποίηση του σχεδίου.

Η έκκληση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για ένα «ναι» στην ψηφοφορία βρήκε ανταπόκριση παρά τη διαίρεση του κόμματός του, είναι η λεζάντα της φωτογραφίας του Έλληνα πρωθυπουργού που δημοσιεύει το BBC στην ηλεκτρονική του έκδοση.

Το βρετανικό δίκτυο, επισημαίνει ότι ο πρωθυπουργός επιβίωσε μιας σημαντικής ανταρσίας στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ.

Ένας «τεράστιος αριθμός» βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε κατά της συμφωνίας που πέτυχε η κυβέρνησή του, σημειώνει παράλληλα ο Independent.

Το πακέτο των 85 δισεκατομμυρίων εγκρίθηκε με την υποστήριξη κομμάτων της αντιπολίτευσης έπειτα από μια ολονύχτια κοινοβουλευτική συνεδρίαση, προσθέτει η βρετανική εφημερίδα.

Ενώ εγκρίνεται η συμφωνία διάσωσης, ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται αντιμέτωπος με ανταρσία, επισημαίνουν παράλληλα στον ιστότοπό τους οι New York Times.

Στο ίδιο πνεύμα και η Washington Post σχολιάζει ότι οι Έλληνες βουλευτές ενέκριναν την συμφωνία έπειτα από μια σχεδόν 24ωρη μαραθώνια κοινοβουλευτική διαδικασία στη διάρκεια της οποίας ο «κυβερνητικός συνασπισμός βρέθηκε αντιμέτωπος με πολλούς διαφωνούντες«.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here