«Βρυχάται» ο Σόιμπλε: Να κάνει η Ελλάδα όσα έχουν συμφωνηθεί

Με τη φράση «έχει φτάσει η ώρα να κάνει η Ελλάδα όσα έχουν συμφωνηθεί, ο χρόνος αρχίζει και γίνεται πιεστικός» ο Βόλφγκαγκ Σόιμπλε έστειλε το δικό του μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση, λίγο πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση του Eurogroup.

«Είναι θέμα της Ελλάδας να κλείσει η αξιολόγηση. Δεν ξέρω τις σκέψεις της ελληνικής κυβέρνησης, δεν έχει κάνει απολύτως αυτά που έχει δεσμευθεί, αλλά ο χρόνος έχει φθάσει να το κάνει, ο χρόνος είναι πιεστικός, αλλά από την πλευρά των θεσμών έχει ολοκληρωθεί η δουλειά τους. Πάντως, σήμερα δεν πιστεύω πως θα υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις», πρόσθεσε, αποδίδοντας στη δική μας πλευρά τη «μομφή» για το γεγονός ότι υπάρχει καθυστέρηση.

Το γεγονός παραμένει: Ο Σόιμπλε επιμένει ότι η Ελλάδα πρέπει να επιτυγχάνει πλεονάσματα 3,5% σε ετήσια βάση μετά το 2018  και ο Πολ Τόμσεν του ΔΝΤ ζητά να νομοθετήσει η κυβέρνηση από τώρα μέτρα ύψους 4,2 δισ ευρώ, τα οποία θα ισχύσουν μετά το 2018, αν η οικονομία δεν επιτυγχάνει τα πλεονάσματα αυτά. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεσμεύτηκε, πάντως, χθες ότι δεν πρόκειται να νομοθετήσει τα μέτρα που απαιτεί το ΔΝΤ.

 

Σχετικά Άρθρα


Αφήστε το σχόλιο σας

*

code