Βρυξέλλες: Αρχές Αυγούστου το πακέτο με πρόωρες και φόρο αγροτών

0
7

 

Στα προαπαιτούμενα της Τετάρτης δεν περιλαμβάνονταν τα νομοσχέδια για τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις και τη φορολόγηση των αγροτών αναφέρει Ευρωπαίος αξιωματούχος τον οποίο επικαλείται το Αθηναϊκό πρακτορείο ειδήσεων.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι θεσμοί αυτή τη στιγμή εργάζονται με τις ελληνικές αρχές για τις συγκεκριμένες δεσμεύσεις που προκύπτουν από τη συμφωνία της συνόδου κορυφής της 13ης Ιουλίου, δηλαδή για την ψήφιση του κώδικα πολιτικής δικονομίας και την ενσωμάτωση της κοινοτικής οδηγίας για την εξυγίανση των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Επιπλέον, όπως αναφέρει ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, η ελληνική πλευρά πρόσθεσε ως αίτημα την υιοθέτηση νομοσχεδίου για το μορατόριουμ της πρώτης κατοικίας.

Τέλος, η ίδια πηγή διευκρινίζει πως τα δύο νομοσχέδια που σχετίζονται με τη φορολογία των αγροτών και τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, αναμένεται να υιοθετηθούν στο επόμενο πακέτο την πρώτη βδομάδα του Αυγούστου.

Τι θα τεθεί προς ψήφιση την Τετάρτη
Στο μεταξύ νωρίτερα κυβερνητικές πηγές ανέφεραν πως δεν θα έρθουν την Τετάρτη προς ψήφιση στη Βουλή οι ρυθμίσεις για τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, καθώς και τυχόν ρυθμίσεις για την φορολόγηση των αγροτών.
Το Μαξίμου γνωστοποίησε ότι η συζήτηση και η ψηφοφορία θα αφορά:
– Τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, που -όπως αναφέρει- «αποτελεί μείζονα αναμόρφωση των διαδικασιών και ρυθμίσεων για το σύστημα πολιτικής δικαιοσύνης και μπορεί να επιταχύνει σημαντικά τη δικαστική διαδικασία και να μειώσει τα κόστη».
– Την ενσωμάτωση της οδηγίας BRRD, που αφορά την ασφάλεια των καταθέσεων, καθώς και την εξυγίανση των πιστωτικών ιδρυμάτων και των επιχειρήσεων επενδύσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here