36ο Παγκόσμιο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα Debate στην Ελλάδα | 27 Δεκεμβρίου 2015 – 4 Ιανουαρίου 2016 || Θεσσαλονίκη

0
6

Ο όρος debate έχει κυριολεκτικά κατακλύσει την κοινωνία, ασχέτως του αν τελικά η διαδικασία πραγματοποιείται όπως πρέπει και συνδράμει στον σχηματισμό άποψης – Μια διαδικασία, όμως, όπως πραγματικά θα έπρεπε να βλέπουμε, θα  λάβει χώρα στα τέλη του έτους, στη Θεσσαλονίκη.

Με το Παγκόσμιο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα Debate, τη μεγαλύτερη διοργάνωση debate σε όλο τον κόσμο, θα φύγει το 2015 στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στην πόλη της Θεσσαλονίκης, το διάστημα από 27/12/2015 έως 04/01/2016, υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Τη διοργάνωση του πρωταθλήματος έχει αναλάβει η Ρητορική Εταιρεία Ελλάδος.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν 1.500 φοιτητές από περισσότερα από 350 Πανεπιστημιακά ιδρύματα από 75 χώρες, με στόχο την ανάδειξη του νέου Παγκόσμιου Πρωταθλητή Debate και τη διεύρυνση των πνευματικών οριζόντων, μέσω της ανταλλαγής απόψεων και την περαιτέρω ανάπτυξη της κριτικής σκέψης, του δομημένου λόγου και της επιχειρηματολογίας. Παράλληλα, η εκδήλωση αποσκοπεί στη διάδοση της ρητορικής στην ελληνική κοινωνία και εκπαίδευση.

Η εκδήλωση αυτή θα φέρει στη Θεσσαλονίκη νέους από όλο τον κόσμο, προσφέροντας μια μοναδική ευκαιρία να προβληθεί η πόλη, αλλά και η Ελλάδα στο σύνολό της, στους opinion leaders του αύριο. Κατά τη διάρκεια του Πρωταθλήματος θα πραγματοποιηθούν περισσότερα από 1000 debate, για σημαντικά θέματα της παγκόσμιας, αλλά και ελληνικής επικαιρότητας.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης προσφέρει στους συμμετέχοντες ένα πρωτάθλημα υψηλών προδιαγραφών και ταυτόχρονα την ευκαιρία να γνωρίσουν την πόλη της Θεσσαλονίκης και να απολαύσουν στοιχεία της ελληνικής φιλοξενίας.

Η εκδήλωση, πέρα από το διαγωνιστικό κομμάτι, θα περιλαμβάνει εκπαιδευτικά σεμινάρια από τους καλύτερους νέους ομιλητές παγκοσμίως, σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων, καθώς και βραδιά γυναικών με στόχο την ενθάρρυνση της ίσης συμμετοχής τους στο χώρο του debate και τον προβληματισμό σε θέματα σχετικά με την παρουσία και την ισότητα των γυναικών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, τον εργασιακό χώρο και την κοινωνία γενικότερα, ειδικά στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Ο μεγάλος τελικός του Πρωταθλήματος θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, την Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016 και είναι με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Info:

Παγκόσμιο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα Debate

27 Δεκεμβρίου 2015 – 4 Ιανουαρίου 2016, Θεσσαλονίκη

Μεγάλος τελικός: 3/1/2016 Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Λίγα λόγια για τη Ρητορική Εταιρεία Ελλάδας

www.debating.gr

Η Ρητορική Εταιρεία Ελλάδας είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, που ανήκει στο διεθνές δίκτυο της I.D.E.A. (International Debate Education Association) και αποτελεί τον κύριο φορέα ανάδειξης, υποστήριξης και προώθησης του αγωνίσματος της αντιλογίας (debate) στη χώρα μας. Απαρτίζεται από ομιλητές – μέλη Ρητορικών Ομίλων ελληνικών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, με πάνω από δεκαετή ενεργή συμμετοχή στην εκπαίδευση ομιλητών, τη διοργάνωση εθνικών και διεθνών πρωταθλημάτων και την ευρύτερη προώθηση του αγωνίσματος σε Ελλάδα και εξωτερικό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here