Χ. Κλίντον: Να ηγηθούν οι ΗΠΑ στη μάχη κατά του ISIS

0
5

Υπέρ του να υπάρξει πιο επιθετική προσέγγιση στη μάχη για την εξουδετέρωση του Ισλαμικού Κράτους, σε σύγκριση με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, τάχθηκε η υποψήφια για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2016, Χίλαρι Κλίντον.

Επέμεινε μάλιστα στην αναγκαιότητα να συγκροτηθεί ένα παγκόσμιος συνασπισμός, επικεφαλής του οποίου θα τεθούν οι ΗΠΑ, με στόχο να πολεμήσει την τζιχαντιστική οργάνωση και να αναχαιτίσει τις ροές των μαχητών της, μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι.

«Ολόκληρος ο κόσμος πρέπει να συμμετάσχει σε αυτή τη μάχη, όμως εμείς πρέπει να ηγηθούμε» τόνισε η Κλίντον σε ομιλία της στη Νέα Υόρκη, ενώ προέτρεψε τους συμμάχους των ΗΠΑ στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή να κάνουν περισσότερα.

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ προσέθεσε ακόμη ότι η χώρα της πρέπει να συνεργαστεί με τη Ρωσία προκειμένου να τεθεί σε ισχύ μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων.

«Πρέπει η Τουρκία να σταματήσει να βομβαρδίζει τους Κούρδους μαχητές στη Συρία που πολεμούν το Ισλαμικό Κράτος και να καταστεί ισότιμος εταίρος» επισήμανε η Κλίντον και προέτρεψε επίσης την Άγκυρα να κλείσει τα διάτρητα σύνορά της με τη Συρία.

Η Χίλαρι Κλίντον τόνισε πάντως ότι οι μουσουλμάνοι δεν πρέπει να θεωρούνται απειλή.

«Βρισκόμαστε σε μια μάχη ιδεών, εναντίον μιας ιδεολογίας του μίσους και πρέπει να νικήσουμε. Όμως, ας είμαστε ξεκάθαροι, το Ισλάμ δεν είναι ο αντίπαλός μας» τόνισε η Αμερικανίδα πολιτικός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here