Χ.Κλίντον: Θα είμαι η νεότερη γυναίκα πρόεδρος των ΗΠΑ

0
8

Τέλος στις συζητήσεις γύρω από την ηλικία της επιχείρησε να βάλει η υποψήφια για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος Χίλαρι Κλίντον, 67 ετών, κατά την πρώτη μεγάλη προεκλογική της ομιλία στη Νέα Υόρκη, υπενθυμίζοντας  ότι, εάν εκλεγεί, θα είναι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Ίσως δεν είμαι η νεότερη από τους υποψήφιους στις εκλογές αυτές … αλλά θα είμαι η νεότερη γυναίκα πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ», είπε η Χίλαρι Κλίντον μπροστά σε χιλιάδες υποστηρικτές της εμφανιζόμενη, με φόντο τους ουρανοξύστες του Μανχάταν, και δεσμευόμενη για μία σειρά οικονομικών, κοινωνικών και πολιτικών μεταρρυθμίσεων.

«Είμαι υποψήφια για να βρεθεί η οικονομία στην υπηρεσία τη δική σας και κάθε Αμερικανού», δήλωσε η Κλίντον. «Η ευημερία δεν μπορεί να προορίζεται μόνο για τους διευθυντές των επιχειρήσεων και για τα αφεντικά των επενδυτικών ταμείων. Η δημοκρατία δεν μπορεί να βρίσκεται αποκλειστικά στην υπηρεσία των δισεκατομμυριούχων», πρόσθεσε εντείνοντας την κριτική της απέναντι στη Γουόλ Στριτ και επισημαίνοντας το γεγονός ότι οι 25 μεγαλύτεροι διαχειριστές επενδυτικών ταμείων κερδίζουν περισσότερα από όλους μαζί τους νηπιαγωγούς της χώρας.

Για την πρώτη της αυτή μεγάλη προεκλογική ομιλία, η Χίλαρι Κλίντον επέλεξε έναν τόπο υψηλού συμβολισμού, το νησί Φράνκλιν Ρούζβελτ, του δημοκρατικού προέδρου του πατέρα του New Deal.

Εκτός του Ρούζβελτ, η Χίλαρι αναφέρθηκε σε δύο αμερικανούς προέδρους, τον σύζυγό της Μπιλ Κλίντον, που βρισκόταν κάτω από το βήμα, και τον Μπαράκ Ομπάμα, στην κυβέρνηση του οποίου υπηρέτησε ως υπουργός Εξωτερικών από το 2009 έως το 2013.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here