Χαλέπι: Χτύπησαν δύο νοσοκομεία σε τρεις ημέρες – Περισσότεροι από 80 άμαχοι νεκροί

0
2

 

Η γαλλική μη κυβερνητική οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα ανακοίνωσε τη Μεγάλη Παρασκευή ότι από τον αεροπορικό βομβαρδισμό νοσοκομείου στο Χαλέπι σκοτώθηκαν τουλάχιστον 50 άνθρωποι,  μεταξύ των οποίων και έξι γιατροί.

Το νοσοκομείο Αλ Κοντς, σε μια συνοικία της πόλης που ελέγχεται από τους αντάρτες, βομβαρδίστηκε τη νύχτα της Μεγάλης Τετάρτης προς Μεγάλη Πέμπτη.

Οι βομβαρδισμοί στο Χαλέπι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με αποτέλεσμα τη Μεγάλη Παρασκευή  να χάσουν τη ζωή τους περισσότεροι από 20 άμαχοι. Η πολεμική αεροπορία του συριακού καθεστώτος έπληξε άλλη μια κλινική, τραυματίζοντας πολλά άτομα. Ένας ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου είπε ότι το νοσοκομείο αυτό καταστράφηκε εν μέρει και ότι ο ίδιος είδε ιατροφαρμακευτικό υλικό να έχει σκορπιστεί στα συντρίμμια. «Εξώ εξυπηρετούμε πολίτες, δεν υπάρχει στρατός», είπε ο διευθυντής της κλινικής, ο Χάσαν αλ Άχμαντ.

«Η γη τρέμει κάτω από τα πόδια μας. Οι βομβαρδισμοί δεν σταμάτησαν τη νύχτα. Δεν κλείσαμε μάτι», είπε ένας κάτοικος της συνοικίας Μπουστάν αλ Κασρ, η οποία μπήκε ξανά στο στόχαστρο.

Για τους κατοίκους του Χαλεπιού, η εκεχειρία που συμφωνήθηκε μεταξύ του καθεστώτος και των ανταρτών στα τέλη Φεβρουαρίου δεν αποτελεί παρά μακρινή ανάμνηση. Μέσα σε μία εβδομάδα έχουν χάσει τη ζωή τους στην πόλη περισσότεροι από 200 άνθρωποι. Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μόνο τη Μεγάλη Παρασκευή σκοτώθηκαν 13 στις συνοικίες που ελέγχονται από το καθεστώς και άλλοι 11 στις γειτονιές που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των ανταρτών. Οι τραυματίες ανέρχονται σε πολλές δεκάδες.

Λόγω των βομβαρδισμών ματαιώθηκε η προσευχή της Παρασκευής, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στις συνοικίες που ελέγχουν οι αντάρτες.

Πολλά βλήματα όλμων έπεσαν τη Μεγάλη Πέμπτη και στο ρωσικό προξενείο της πόλης, χωρίς να τραυματιστεί κανείς, όπως ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας. Το προξενείο έχει διακόψει τη λειτουργία του από τον Ιανουάριο του 2013 και μόνο οι Σύροι υπάλληλοί του εργάζονται ακόμη εκεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here