Χαμός για τις ιρανικές εκλογές: 12.000 οι υποψήφιοι

0
3

 

Περισσότερες από 12.000 είναι οι υποψηφιότητες για τις κοινοβουλευτικές εκλογές στο Ιράν που θα διεξαχθούν τον Φεβρουάριο –αριθμός ρεκόρ μετά την Ισλαμική Επανάσταση του 1979. Την είδηση μετέδωσαν σήμερα τα επίσημα ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

Κατά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής υποψηφιοτήτων χθες βράδυ, ο αριθμός των υποψηφίων για τις εκλογές της 26ης Φεβρουαρίου που θα αναδείξουν το νέο 290μελές κοινοβούλιο αυξήθηκε κατά σχεδόν 70% σε σχέση με τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές του 2012, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών. Οι υποψήφιοι ηλικίας μικρότερης των 50 ετών αυξήθηκαν επίσης από 67% σε 73%.

Ωστόσο, αυτός ο αριθμός ρεκόρ θα μειωθεί μετά την αυστηρή εξέταση από το Συμβούλιο των Φρουρών του Συντάγματος των υποψηφιοτήτων το οποίο και θα απορρίψει ένα μέρος αυτών. Ο τελικός κατάλογος των υποψηφίων θα δημοσιευτεί στις 9 Φεβρουαρίου.

Οι βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν την ίδια ημέρα με τις εκλογές για την ανανέωση της Συνέλευσης των Ειδικών, ενός ανώτερου θρησκευτικού οργάνου αρμόδιου για την εποπτεία του έργου του 76χρονου ανώτατου ηγέτη Αλί Χαμενεΐ και για τον διορισμό ενδεχομένως του διαδόχου του σε περίπτωση θανάτου ή μη δυνατότητας άσκησης των καθηκόντων του.

801 είναι οι υποψήφιοι για τη συνέλευση αυτή που αριθμεί 88 μέλη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here