Ξανά στη Μυτιλήνη ο πρωθυπουργός, αυτή τη φορά μαζί με τον Μάρτιν Σουλτς

0
5

Στη Μυτιλήνη θα μεταβεί και πάλι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την ερχόμενη εβδομάδα, αυτή τη φορά έχοντας στο πλευρό του τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, προκειμένου να να διαπιστώσουν από κοντά τις τιτάνιες προσπάθειες για τη διάσωση των προσφύγων και τη διαχείριση των προσφυγικών ροών.

Βασικός στόχος, είναι να κινηθεί ένας ικανός πολιτικός μοχλός για την ενεργοποίηση εκείνων των δυνάμεων, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, που υποστηρίζουν μια ανθρωπιστική πολιτική στο προσφυγικό ζήτημα.

Εκτός από την επίσκεψη του Μάρτιν Σουλτς, προγραμματίζεται σειρά συσκέψεων με τους φορείς που έχουν άμεση σχέση με τις προσφυγικές ροές, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη ένας αγώνας δρόμου για την καλύτερη οργάνωση των χώρων υποδοχής και ταυτοποίησης προσφύγων, αλλά και την επίλυση προβλημάτων που ανακύπτουν λόγω του όγκου των προσφυγικών ροών. Στο επίκεντρο των κινήσεων που θα εκδηλωθούν είναι και η προσπάθεια για μια αποτελεσματικότερη επιστράτευση κοινωνικής αλληλεγγύης.

Τέλος, να υπενθυμιστεί ότι από τη Δευτέρα ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας ξεκινά κύκλο επαφών με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, με θέμα την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here